Millioner doneret: Nu får dyr og planter i lollandsk skov ro

6.000 danskere har via skovbeviser skrabet to millioner sammen og gjort det muligt for naturfond at købe en stor luns af Frejlev Skov på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En milliondonation fra 6.000 danskere har gjort det muligt for Den Danske Naturfond at købe 200.000 kvadratmeter af Frejlev Skov på Lolland.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Den Danske Naturfonds arbejde består i at købe, beskytte og genoprette naturen i Danmark. Opkøbet af arealet af Frejlev Skov er første gang, at danskerne i fællesskab betaler hele beløbet. 

Danskere støtter trængt natur med 2 millioner kroner

quote Vi kan nu bevare en del af en af landets naturmæssigt vigtigste skove

Lauritz B. Holm-Nielsen, formand for Den Danske Naturfond

Donationen er på i alt to millioner kroner. Pengene er blevet indsamlet gennem danskernes investeringer i skovbeviser fra Den Danske Naturfond og skovcertifikater fra miljøorganisationen Verdens Skove. 

- Vi kan nu bevare en del af en af landets naturmæssigt vigtigste skove takket være de private donationer. Det er fantastisk, at så mange danskere på den måde støtter mere plads til den trængte natur, siger Lauritz B. Holm-Nielsen, formand for Den Danske Naturfond, i pressemeddelelsen.

Frejlev Skov er rig på dyr, planter og svampe, og der lever mange truede og sjældne arter i skoven.
Frejlev Skov er rig på dyr, planter og svampe, og der lever mange truede og sjældne arter i skoven.
Foto: Jesper Edvardsen

En af dem, der er med i opkøbet af skoven, er Ann-Mai Hansen, som selv bor på Lolland. 

- Det er en rar følelse at være med til at hjælpe naturen. Og det er altså ekstra sjovt, når der pludselig kommer noget helt konkret ud af det som et skovområde, og så ovenikøbet i mit eget lokalområde. Det gør det jo dejlig håndgribeligt, når man direkte kan se,  at ens indsats kan gøre en forskel, siger hun i pressemeddelelsen.

Forskere på Center for makroøkologi, evolution og klima på Københavns Universitet har udråbt Frejlev Skov som en af Danmarks vigtigste skove. Det skyldes en rig fremkomst af dyr, planter og svampe, og at der lever mange truede og sjældne arter i skoven.

Organisationen Verdens Skove: - Det er er storartet at se

Organisationen Verdens Skove har været med til at indsamle penge til Frejlev Skov. Her er sekretariatschef Casper Olausson glad for købet:

- Det bedste vi kan gøre for naturen og for at stoppe tilbagegangen af arterne er at lade skovene gøre alt arbejdet.

- Det er er storartet at se, at der er folkelig opbakning til at lade skovene være i fred og udvikle sig uden menneskers indblanding og give plads til biodiversiteten, siger Caspar Olausson.