Fnatudbrud blandt børn og unge på Lolland - SSP tilbyder rådgivning

SSP Lolland tilbyder hjælp til at søge økonomisk støtte til fnatbehandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er konstateret flere udbrud af fnat blandt børn og unge på Lolland den seneste tid, og det har fået SSP Lolland til at advare om smitten i et Facebook-opslag. 

- Vi har en viden om nogle tilfælde, og der er en risiko for, at det kan påvirke flere, end det gør nu, oplyser Mads Almann Pedersen, SSP-konsulent Vest Lolland. 

SSP-konsulenten har ikke konkrete tal på, hvor mange tilfælde der er tale om, men SSP Lolland forventer, at smitten vil brede sig yderligere.

Hvad er fnat?

Omkostningsfuld behandling

En behandling af fnat kan hurtigt blive en bekostelig affære, hvis flere personer i en husstand skal behandles. Mads Almann Pedersen frygter, at prisen på en fnatbehandling kan have en afskrækkende effekt på de berørte familier.

- En enkelt tube til behandling af fnat koster 400 kroner, og du kan risikere at skulle have flere, så det kan godt gå hen og blive omkostningsfuldt, især for en familie, der i forvejen har det svært økonomisk, siger han. 

Hvis man ønsker hjælp til at søge tilskud til behandling af fnat, kan man kontakte SSP-konsulent Vest Lolland Mads Almann Pedersen på telefon 20672600, eller SSP-konsulent Øst Lolland, Henrik Andersen på telefon 20604949.

Hvis du har symptomer på fnat, bør du tage kontakt til egen læge eller ringe til regionens Sundhedsplejersketelefon mandag-fredag klokken 9.00-10.00 på telefon 54 67 60 50.