Flygtningebørn kan forhindre skolelukninger

Et stigende antal af flygtninge på Lolland kan være med til at forhindre skolelukninger. Kommunen vil placere dem strategisk og sikre bedre integration.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det lysner for et ellers nedadgående børnetal Lolland Kommune, hvor der længe har været en svag nedgang i fødselstal og elevtal.

Men nu viser en ny prognose over en forventet tilgang af flygtninge og familiesammenførte udarbejdet af kommunen selv, at antallet af flygtningebørn kommer til at ændre de udsigter og dermed være med til at forhindre eventuelle skolelukninger.

Over de næste 10 år vil der ifølge prognosen komme omkring 185 flere børn i kommunale pasningstilbud, mens der vil komme cirka 420 flere i skolerne. Alene i år forventes der en tilgang på 40 børn på pasningsområdet og 45 på skoleområdet.

Bedre integration

Det er udsigter, der glæder Tom Larsen (Venstre), formand for børne- og skoleudvalget i Lolland Kommune.

Han har store planer med udsigterne fra prognosen og vil nemlig bruge dem som et aktivt integrationsredskab til strategisk at placere flygtninge rundt omkring i kommunen.

- Man får for eksempel en bedre integration, hvis der kun er enkelte flygtninge i en klasse, i stedet for halvdelen af klassen er flygtninge, siger Tom Larsen til TV ØST.

Tom Larsen fortæller, at kommunen ikke har aktuelle planer om at lukke skoler.