Flygtninge strømmer ind i Rødbyhavn

En stor gruppe er søndag eftermiddag ankommet til Rødbyhavn. Flere er flygtet fra politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag eftermiddag ankom det første tog med flygtninge fra Tyskland. Det oplyser TV2.

Det drejer sig om cirka 170 flygtningen fra Tyskland. Et øjenvidne oplyser til TV ØST, at nogle af flygtningene blev samlet op af politiet og kørt afsted i busser, mens andre flygtede ud over markerne.

I en pressemeddelse udsendt klokken 19.25 skriver politiet:

I løbet af søndag eftermiddag er et antal flygtninge søgt ind over grænsen ved Rødby, og via efterretninger er der formodning om, at flere er på vej.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde klokken 17 registreret ca. 75 flygtninge, som alle er blevet indkvarteret med mad og drikke på Rødby station. Klokken 18 kom endnu ca. 100 flygtninge ind med færgen. Imidlertid opstod der tumult, og en del af de flygtende personer løb væk fra område.

- Det er selvfølgelig ikke en ønskværdig situation, men jeg er sikker på, at vi med fornuft og dialog snart har samling på personerne igen. Vi har selvfølgelig tilkaldt ekstra mandskab, så vi får hurtigt kontakt til disse mennesker igen, siger politiinspektør Kim Kliver.

Politiet råder folk til ikke at kontakte 112 i forbindelse med de folk, der er løbet fra området. Politiet har overblik over situationen.

De fleste af de registrerede personer er fra Syrien. Dem, som efter reglerne skal have deres sager behandlet her i landet, sendes videre til Sandholmlejren.

Der vil løbende blive sendt meddelelser ud om situationen ved Rødby.

Vi følger sagen på tveast.dk og opdaterer i løbet af aftenen.