Flygtninge fortsætter på Sydmotorvejen: Nu er de nået til Maribo

En del af den store flygtningegruppe til fods på motorvejen har givet op, men flere fortsætter stadig og har nu gået omkring 13 kilometer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den store gruppe af flygtninge, der mandag formiddag ankom til Rødbyhavn og efterfølgende besluttede sig for at fortsætte til fods til Sverige, er adskillige timer senere stadig på vej nordpå, hvor de angiveligt vil søge om asyl.

Størstedelen er dog mandag eftermiddag blevet samlet op i busser af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der ønsker at registrere flygtningene. En gruppe af flygtninge og migranter fortsætter dog på E47 Sydmotorvejen, der er spærret fra frakørsel 49 Holeby i sydgående retning. Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falster Politi anslår over TV2 News, at det er et "større antal" - dog under 100.

Politiet følger den store gruppe tæt og er blandt andet klar med mad og drikke, men melder at alting er under kontrol

- Vi følger grupperne tæt, så vi kan passe på dem i forhold til trafikken. Samtidig er mange af dem trætte, og derfor der efterhånden en del, der gerne vil samles op i busser, hvor de får mad og drikke, siger politiinspektør Kim Kliver.

Bortset fra at mange er trætte og udmattede er alle ved godt helbred.

- Vi fortsætter linjen med dialog som redskab, og så håber vi, at fornuften sejrer i sidste ende, siger Kim Kliver.

Øverst på siden kan du se den store gruppe flygtninge fortsætter på Sydmotorvejen efter 13 kilometer i benene. Det er Alex Søren fra Øst-holdet, der har optaget videoen. 

/ritzau/TV ØST