Flygtninge anholdt for at stikke af

Syv personer forsøgte at flygte fra et tog i Rødbyhavn med 100 flygtninge om bord. Politiet tilbageholder toget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Syv flygtninge er onsdag morgen anholdt, efter de forsøgte at flygte fra et tog i Rødbyhavn, som politiet har tilbageholdt siden sent tirsdag aften. Toget har omkring 100 migranter og flygtninge om bord. De nægter alle at forlade toget, fordi de ikke vil lade sig registrere i Danmark.

- For ganske få minutter siden har politiet anholdt tre personer og efterfølgende yderligere fire personer, fordi de prøvede at stikke af fra toget. Hvad deres hensigt har været, det ved jeg ikke, siger Carsten Andersen fra Sydsjællands- og Lollands Politi til Ritzau.

Flygtningene vil ikke forlade toget, fordi de hellere vil til Sverige, men det kan ikke lade sig gøre, hvis man først bliver standset og registreret i Danmark. Og da de nu er blevet standset, er deres valg enten at lade sig registrere eller blive sendt tilbage til Tyskland.

Dem, der forsøger at flygte, bliver anholdt og frihedsberøvet.

Håber at overbevise dem

Politiet har ikke noget bud på, hvor længe de har tænkt sig at tilbageholde toget på denne måde.

 - Vi håber på at få folk overbevist om, at det er det mest fornuftige at gå med os og blive registreret. Men vi er også klar over, at nogle af de her mennesker kommer fra lande, hvor politiet ikke er lige så gode til at føre en dialog, som vi er i Danmark, siger Carsten Andersen.

Togvognen med de omkring 100 personer befandt sig på en færge fra Puttgarden, der lagde til i Rødbyhavn tirsdag aften med flere timeres forsinkelse. Færgen cirklede på havet i flere timer uden for havneindsejlingen. Herefter gik der nogle timer med at skille almindelige passagerer fra formodede flygtninge og migranter.

/ritzau/