Flextur bliver dyrere inden for byzonen på Lolland

Brugerne af Flextur skal betale mere for en tur inden for end uden for byzonen. Målet er at få flere over i de almindelige busser på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver dyrere at tage en tur med flextur i Nakskov og Maribo by, når kalenderen skriver første juni.

Lolland Kommune indfører nemlig dobbeltakts, så brugerne af flextur-ordningen skal betale mere for en tur mellem to adressen inden for byzonen. Det skriver Lolland Kommune i en pressemeddelelse.

Det har vi i håbet om, at det kan få flere til så vidt muligt at benytte de ordinære busruter i de to byer, siger Henrik Høegh.

En tur kommer til at koste 72 kroner, når Lolland Kommune indfører de nye regler. Ifølge udvalgsformand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, Henrik Høegh (V), skal de ny priser flytte brugerne over i de lokale busser.

- Vi har besluttet at hæve prisen for flexture inden for byzonen i Nakskov og Maribo by. Det har vi i håbet om, at det kan få flere til så vidt muligt at benytte de ordinære busruter i de to byer, siger Henrik Høegh om forsøgsordningen. 

Ture uden for byzonen koster det samme

Henrik Høegh er ifølge pressemeddelelsen opmærksom på, at muligheden for Flextur har betydning for borgere, der har svært ved at komme rundt.

- På baggrund af henvendelser fra ældre med gangbesvær har vi kontaktet Movia med ønsket om en differentieret takst til ældre gangbesværede i byerne, siger han.

Ifølge pressemeddelelsen vil prisen for en tur uden for byzonen stadig være 36 kroner per tur og seks kroner per kilometer ud over 10 kilometer. Hvis turen går inden for byzonen i Lolland Kommune er det muligt at benytte de almindelige busser og taxaer.

De nye takster for ture inden for byzonen er et forsøg ,der skal køre frem til medio 2018.