Flexboliger lokker tilflyttere sydpå

En ny undersøgelse viser, at flexboliger i høj grad bliver købt med henblik på at flytte ind i dem permanent på et senere tidspunkt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hele 57 procent overvejer at bosætte sig i deres flexbolig permanent. Det viser en ny undersøgelse, der er lavet af Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner.

De fleste vil vente med at flytte, til de går på pension, mens andre først vil finde en ny arbejdsplads i nærheden.

- Det er vi rigtig glade for. Det er jo ikke det, der har været formålet med flexboligordningen, men hvis den sidegevinst kommer med, så er det jo en smaddersmart måde at skabe mere bosætning, siger Birgitte Rønnow, som er sektorchef i Lolland Kommune.

Stigende interesse for flexboliger

Flexboligordningen blev indført i 2013 og har gjort det muligt at omdanne et helårshus til en fritidsbolig.

I Vordingborg, Lolland og Guldborgsund kommuner har knap 900 indtil videre benyttet sig af chancen, og stadig flere får øjnene op for muligheden for at erhverve sig et billigere alternativ til et sommerhus. 

Kristian Stangerup
Læs også
Flexboliger hitter: En bolig der giver andre muligheder
Kristian Stangerup
Læs også
Flexboliger hitter: En bolig der giver andre muligheder

Ifølge undersøgelsen har størstedelen af dem, der køber en flexbolig, ingen tilknytning til området i forvejen. Hvilket kommer bag på Birgitte Rønnow.

HVAD ER EN FLEXBOLIG?

Flexbolig betyder, at det er muligt for en køber at søge kommunen om at få lov til at bruge boligen som fritidsbolig – altså ikke bo der hele året.

Hvis man får godkendelsen til at lave boligen om til flexbolig, kan man til hver en tid lave det om til helårsbolig, hvis man ønsker at bo i ejendommen hele året.

Det er muligt at få en forhåndsgodkendelse til at bruge boligen som flexbolig hos kommunen.

Kilde flexbolig.nu

- Det er meget overraskende. Man tænker jo, at folk søger en flexbolig for at komme i nærheden af deres familie og venner, så det kommer bag på os, fastslår hun.

Gavnlig for lokalsamfundet

I Lolland Kommune er der stor begejstring for flexboligordningen. Den er til stor gavn for lokalsamfundet, lyder det.

- Der er jo tale om en række boliger, som ellers ville stå tomme, og som nu kommer i anvendelse. Og der er rigtig mange, der også forbedrer boligernes kvalitet. Så samlet set bidrager det til et mere aktivt boligmarked, og at boligerne opretholder et kvalitetsniveau frem for, at de står og forfalder, siger Birgitte Rønnow.

I Lolland Kommune kan langt de fleste boliger laves om til flexboliger. I Guldborgsund Kommune kan man ikke købe en flexbolig i Nykøbing Falster, Sundby og Nordbyen samt de områder, der er omfattet af en lokalplan. Ellers kan det godt lade sig gøre. Også i Vordingborg Kommune er bestemmelserne om flexboliger meget fleksible.


Nyhedsoverblik