Flertal vil undersøge eksport af socialt belastede familier

Socialdemokraterne, SF og nu også Dansk Folkeparti vil have kortlagt omfanget af eksport af belastede familier. Det sker efter sagen om familien fra Lolland, der fik hjælp af kommunen til af flytte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da storfamilien fra Brønderslev sidste år flyttede fra deres hjem på Lolland for at indlogere sig i en lejet bolig i Skanderborg, kunne det kun ske, fordi Lolland Kommune, der ellers var i gang med at undersøge en mistanke om omsorgssvigt i familien, betalte i alt 46.000 kroner i depositum for den nye lejlighed. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Sagen får nu et flertal i Folketinget til at kræve kommuners flyttehjælp til socialt udsatte familier undersøgt.

Undersøgelsen skal blandt andet afdække, hvorvidt og i hvilket omfang kommuner benytter sig af flyttehjælpen for at slippe af med besværlige borgere og udsatte familier.  

- Det er jo ikke første gang, vi hører om familier, der får økonomisk hjælp til at krydse kommunegrænser. Og det er overordentligt svært at forstå, at kommuner giver flyttehjælp til familier, der åbenlyst har svære problemer og bør holdes øje med. De seneste sager - blandt andet den fra Brønderslev – taler for, at det er en problematik, vi ikke kan sidde overhørig. Derfor vil vi prikke til ministeren og bede om en undersøgelse, siger socialudvalgets formand Martin Henriksen (DF).