Flere sager om storvanrøgt

Antallet af STORE dyreværnssager er steget voldsomt det seneste år.Det viser en opgørelse fra Dyrenes Beskyttelse. Senest gik det ud over 22 hundehvalpe på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

22 små hunde af racen Lhasa Apso flyttede torsdag ind på Flintinge Dyrepension. Hundene var blevet så slemt vanrøgtet af den samme ejer, at elleve af dem måtte lade livet.

- De lugtede jo helt forfærdeligt, og deres pels sidder i store klumper, fortæller Charlotte Billund, der ejer internatet.

Sagen her er langt fra enestående. Dyrenes Beskyttelse har oplevet en eksplosion i antallet af sager om storvanrøgt. I det gamle Storstrøms Amt er antallet af sager om storvanrøgt STEGET mere 100 procent - fra 36 sager i 2008 til 75 i 2009. I det gamle Vestsjællands Amt er 72 sager i 2008 blevet til 97 i 2009.

Årsagen kan være, at finanskrisen gør det stadig sværere at få råd til at passe mange dyr - men samtidig giver nogle lyst til at anskaffe dem.

- Særligt ensomme mennesker kan føle sig så alene, at de bliver ved med at anskaffe det ene dyr efter det andet, fortæller Jens Svenningsen, som er dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Faktisk er det slet ikke lovligt at eje mere end fire hunde ad gangen, hvis det ikke er hvalpe. Sagen om hundene her har Dyrenes Beskyttelse sendt videre til politiet, og de små langhårede skal også snart sendes afsted.

Hvis du går og ønsker dig en lille Lhasa Apso kan du fra om et par ugers tid ansøge om at få lov at give en af de små et nyt og godt hjem.

På linket her kan du finde Lintinge Dyrepension: www.flintinge-dyrepension.dk