Flere gældsrådgivere til Lolland og Falster

Der er så meget pres på Forbrugerrådets frivillige gældsrådgivning i Nykøbing Falster, at rådet nu søger flere frivillige rådgivere, skriver Folketidende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ni frivllige rådgivere har hjulpet cirka 40 gældsplagede borgere på Lolland og Falster de seneste to måneder. Lige nu er 27 ved at få hjælp, og over 40 står på venteliste, skriver Folketidende.

Den store interesse for at få hjælp af Forbrugerrådets frivillige rådgivningsteam betyder, at teamet har været nødt til at afvise borgere, som har søgt hjælp hos dem.

- Derfor planlægger vi nu at etablere endnu et rådgivningsteam, siger projektmedarbejder i Forbrugerrådets gældsrådgivning Mette Leth Henriksen til Folketidende.
 

En frivillig rådgiver skal enten have en økonomisk eller juridisk baggrund og have lyst til at arbejde nogle timer hver uge på frivillig basis med at hjælpe folk ud af deres økonomiske klemme.

De mennesker, der henvender sig kan typisk ikke betale deres regninger, fordi de er blevet arbejdsløse, ligesom mange også har problemer med usælgelige huse eller lejligheder.