Flere får job på Lolland

For første gang i mange år kommer der flere arbejdspladser til Lolland og flere får fast arbejde, oplyser DR Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Buisness LF, der rådgiver virksomheder på Lolland og Falster - og forsøger at tiltrække nye - har travlt som aldrig før.

- Der er rigtig meget forår på Lolland - vi har mere end 115 aktive erhvervssager lige nu. Det er dobbelt så meget som sidste år på samme tid, siger erhvervsudviklingschef Steen Wæver til DR Sjælland.

Tallene fra beskæftigelsesregion Østdanmark bekræfter fremgangen.

Uddanner selv folk

Fra december 2012 til december 2013 faldt bruttoledigheden på Lolland med over 20 procent. I resten af Østdanmark var faldet kun på godt 7 procent.

Én af de virksomheder, som Business LF har hjulpet, er East Metal, der har etablerede sig på havnen i Nakskov i januar 2013. Der er nu 43 ansatte, og lige nu er East Metals største problem at finde kvalificeret arbejdskraft, nemlig faglærte smede.

Derfor er East Metal er begyndt at uddanne sig ud af problemet med mangel på kvalificeret arbejdskraft:

- Vi har valgt at løse en del af problemet ved simpelthen selv at uddanne vores egne folk. Vi har lige nu 17 lærlinge, både unge og voksenlærlinge, og vi skal have endnu flere. Derfor har vi også ansat en ældre erfaren smed som mentor. Han hjælper lærlingene både fagligt og i fritiden, og blandt andet har vi oprettet en lærlingeklub, der kan støtte de unge i også at få sunde fritidsinteresser, siger fabrikschef Allan Larsen til DR Sjælland.

Ingen grund til at flytte

Ude i hallen arbejder den unge lærling Kristian Berg Rasmussen. Han er glad for udsigten til at få fast job når svendebrevet er i hus:

- Nu fik jeg en god mulighed hér, og så er der jo ingen grund til at flytte, siger han.

Fabrikschef Allan Larsen satser på, at medarbejderstaben de kommende måneder vokser yderligere, så der sidst på året er 80 ansatte i de haller, der tidligere rummede Nakskov Skibsværft.