¨

Flere anklager mod Lollands hjemmepleje

Foto: TV ØST

En tidligere hjemmehjælper siger til TV2 ØST, at ældre må ligge i timevis i egen afføring, og at hjemmeplejere fjerner de ældres hjemmealarmer for at undgå for mange besværlige nødopkald.

Den tidligere hjemmehjælper, Anni Kongstad, giver et eksempel på, hvordan hun har oplevet plejen af svage ældre på Lolland:

- Jeg oplevede blandt andet, at komme ud til ældre borgere om aftenen, der ikke havde fået skiftet ble siden om morgenen, siger hun.

I Folketidende i går fortalte hjemmehjælperen for første gang om svigt af de ældre. Hun hævede, at nogle hjemmehjælpere bevidst ignorede nødopkald fra ældre - fordi de var besværlige. I går lovede Lollands borgmester at undersøge anklagerne - den første undersøgelse er nu gennemført, og på den baggrund mener Stig Vestergaard ikke, at der er grund til at tro på anklagerne.

- Det hele bliver registreret elektronisk, så ifølge det jeg har fået oplyst, så kan vi simpelthen holde øje med, om hjemmehjælperne svarer på nødopkald, siger han.

I en pressemeddelese torsdag forklarer kommunen, at man modtager omkring 250 opkald dagligt, men at man så at sige ingen klager får.

Men hjemmehjælperen fastholder sin kritik. Hun siger tilmed at nogle af hendes tidligere kolleger direkte spændte ben for nødopkald fra de ældre.

- De ældre, der ringede meget tit, blev frataget deres nødkald, så de ikke kunne nå knappen. Men det er forkert, synes jeg, for næste gang kan det jo være alvorligt, siger Anni Kongstad.

Anni Kongstad arbejdede i Lolland Kommune indtil 2008. Hun forlod sit job på grund af mobberi fra kolleger, siger hun. Men i dag får hun opbakning til kritikken.

- Jeg har fået skulderklap af kolleger, der stadig arbejder i Lolland Kommune. Og de siger, at problemerne stadig findes, siger hun.

Stig Vestergaard siger til TV2 ØST, at man nu vil fortsætte undersøgelserne og tage kontakt til Anni Kongstad for at få konkretiseret anklagerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App