¨

Finder knækket pil fra stenalderen

Foto: TV ØST

Arkæologer har fundet den nederste del af en knækket pil fra stenalderen ved Rødbyhavn. Pilen ser ud, som om den var helt ny.

En knækket pil - men stadig med pilespids, klæbemasse og snor omkring pilespidsen er blevet fundet ved de store arkæologiske udgravninger ved byggepladsen for Femern-forbindelsen.

Det oplyser Museum Lolland-Falster i en pressemeddelelse.

Omtrent de første 10 centimeter af pilen er bevaret – og selvom de bevarede dele af pilespidsen er knækket i to dele, så er de utrolig godt bevaret.

Spidsen er således intakt med pilespids og bevaret klæbemasse og surring - noget som kun er fundet enkelte gange før. Selvom pilespidsen har ligget flere tusind år på havbunden, så er selv pilens hvide farve i træet bevaret, viser billeder af fundet.

Bevarede fiskeredskaber så gode som i dag

Udgravningen har også afsløret velbevarede fiskeredskaber fra stenalderen – nemlig fiskelyster, der bruges til at stange fisk med.

For første gang kan man nu sige med sikkerhed, at fiskeredskabet fra stenalderen er opbygget ligesom fiskeredskabet også er i moderne tid.

Fundet er dermed med til at bekræfte en række teorier om livet i stenalderen.

- Det er ret fantastisk, at vi har gjort et fund, der kan være med til at bevise en gammel teori, fortæller Søren Anker Sørensen, arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

Hvis du selv har lyst til at se udgravningen, så holder museet såkaldt åben udgravning lørdag. Læs mere om det her.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App