Finale i dag: Rene Holten Poulsen jagter mere guld

Efter en stærk start ved EM er kajakroeren René Holten Poulsen er klar til flere finaler ved EM i Rusland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det danske OL-medaljehåb René Holten Poulsen fra Maribo Kajakklub leverede fredag en stærk åbning på EM i kajak i Rusland.

Danskeren sejrede suverænt i sit indledende heat i 1000 meter enerkajak og er dermed klar til lørdagens finale.

Det samme er den tyske rival Max Hoff og portugiseren Fernando Pimenta, der også lagde ud med sejre i deres indledende heat.

Selv om René Holten Poulsen er regerende verdensmester på den olympiske 1000 meter-distance, så kan han se frem til hård kamp om guldet, når finalen afvikles lørdag formiddag.

Senere på fredagen bookede Maribo-roeren også en plads i finalen på 500-meter-distancen, hvor medaljerne uddeles søndag formiddag.

I toerkajakken over 1000 meter kom Holten Poulsen og makkeren Nils Boe i finalen via en andenplads i semifinalen.

- René og Nils havde styr på løbet fra start til slut. De fik en god start og fik hurtigt etableret et banetempo med en god rytme.

- Selv var de også meget godt tilfredse med indsatsen og ser nu frem mod finalen, siger Dansk Kano og Kajak Forbunds sportschef, Bo Vestergaard, i en pressemeddelelse.

Finalen ros lørdag.

På kvindesiden gjorde Emma Aastrand Jørgensen, der ligeledes er fra Maribo Kajakklub, det suverænt i 500 meter enerkajak, da hun i sin personlig bedste tid på et minut og 47,7 sekunder bookede en plads i søndagens finale.