Fik klip for at køre 44 kilometer i timen

Førerne af traktorer kører alt, alt for stærkt på landevejene, viser en fartkontrol ved Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En stor traktor med mange tons roer på ladet er en rigtig træls oplevelse, hvis den kører galt.

Derfor må man maksimalt køre 30 kilometer i timen på en traktor – men det gør de færreste, hvis man skal tro en fartkontrol, som politiet foretog onsdag formiddag ved Nakskov.

Her blev 9 traktor-vogntog på vej mod sukkerfabrikkerne i byen målt til at køre for stærkt.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Ikke overraskede over høj fart

- Vi foretog kontrollen, fordi vi havde hørt, at traktorerne generelt ikke overholder hastighedsgrænserne på strækningen. Og det viste målingerne jo klart, at de ikke gjorde, siger lederen af Færdselspolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Erik Mather, til TV2 ØST.

Han er dog ikke overrasket over målingerne.

- Den klassiske Massey Ferguson traktor er jo fortid. Traktorerne i dag er store og stærke. De kan både køre med masser af læs og samtidig holde farten. Kombinationen af megen vægt og stor fart er desværre bare farlig, og derfor er det altså vigtigt, at traktorerne overholder fartgrænserne, siger han.

Overskridelse udløste klip

I en traktor må man maksimalt køre 30 kilometer i timen. Alligevel blev den hurtigste traktor målt til at køre 44 kilometer i timen. Det er en hastighedsoverskridelse på 46 procent.

- Klip i kørekortet er defineret ud fra hvor mange procent man kører for stærkt. Og når man kører 30 procent for hurtigt, så udløser det altså et klip, forklarer Erik Mather.