Fibernettet flytter til småøerne

Småøerne kan nu se frem til at få lynhurtigt internet. Og det vil kun gøre dem mere attraktive, mener formanden for Sammenslutningen af Danske Småøer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kommer hurtigere forbindelse til mange af småøerne i vores område, og det er takket være fibernettet. Det betyder, at øerne nu vil blive mere attraktive og derfor tiltrække erhverv og nye beboere. Det skriver DR.dk.

I næste uge kan Askø rykke op ad internet-stigen. Som den første ø i landet, kan dens indbyggere snart forsyne sig med lynhurtig internetforbindelse. Fibernettet kommer nemlig ud af telefonstikket, og derfor kan alle kobles til.  

Det er energiselskaber SEAS-NVE der kobler Askø til fibernettet fra Lolland, og når der er forbindelse, rykker de videre til Fejø og Femø.

Hurtigt internet er attraktivt

Det hurtige fibernet kan få stor betydning for småøerne. Det er nemlig helt afgørende for erhverv og turisme, mener formand for Sammenslutningen af Danske Småøer Dorthe Winter.  De går nemlig efter steder, hvor de kan få en hurtig internetforbindelse.  

- Jeg er ikke i tvivl om, at det vil være en kæmpe fordel for erhverv, turister og fastboende. Jeg ser det som et potentiale for at tiltrække nye erhvervsgrupper til småøerne, siger Dorthe Winther til DR.dk.

Det hurtige internet har også stor betydning for brugen af telemedicin. Noget mange regioner er begyndt at satse på. Telemedicin er sundhedsfagliglige ydelser over afstand, hvor man for eksempel kan have en lægekonsultation over webkamera.

Det koster 34 millioner kroner at nedlægge søkablet, der skal skabe forbindelse mellem Lolland og de to øer Askø og Fejø. Og det er ikke kun fibernettet, der kommer til øerne. I samme omgang bliver der også nedlagt et nyt strømkabel.