Femern: Kamp om byggeopgaver

Mere end 55 virksomheder mødtes onsdag med de entreprenører, der skal stå i spidsen for Femern-byggeriet. Alle står de i kø for at være med i Femern-projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der mange penge at tjene, når verdens længste sænketunnel skal forbinde Lolland med Tyskland.

Derfor står adskellige virksomhederne i kø for at være med i Femern-projektet.

340 repræsentanter fra virksomheder og organisationer mødtes onsdag i Holeby på Lolland med de entreprenører, som skal stå i spidsen for byggeriet. 

Bånd mellem virksomheder og konsortier

Blandt deltagerne var Lars Andreasen, direktør for Toma Facility Management. For ham var dagen helt særlig.

- Den her dag er meget vigtig, for du får knyttet nogle kontakter, du får snakket med nogle mennesker, og du får sat nogle ansigter på personer, som du måske senere skal have kontakt med, siger han.

Det er Femern Belt Development, der sammen med en række interesseorganisationer står bag dagens konference.

- Vi gør det i et forsøg på at binde de lokale virksomheder sammen med de udenlandske konsortier, der skal bygge femern-tunnelen, siger Stig Rømer Winther, direktør for Femern Belt Development.

Danmarkshistoriens største anlægsprojekt

Det er Danmarkshistoriens største anlægsprojekt, som det hele handler om. Der skal bygges en 18 kilometer lang sænketunnel under Femern Bælt. Hvis alt går efter planen, skal den stå klar i 2028.

Samtidig skal jernbanestrækningen mellem Nykøbing Falster og Ringsted udbygges, så den bliver dobbeltsporet. Et samlet projekt til over 52 millarder kroner.

Hård konkurrence

Konkurrencen om kontrakterne er hård. Omkring 55 virksomheder fra ind- og udland var mødt op for at byde sig til. Men i sidste ende er det hovedentreprenørerne, som afgører, hvem der skal have opgaverne.

Dagen igennem har Lars Andreasen fra Toma haft travlt med at mingle og netværke. 

- Vi har fået rigtig meget ud af dagen, vi ved, hvem der står bag nu, vi ved hvilke firmaer, vi skal have kontakt med, så jeg synes, det har været en spændende dag, siger han.

Men om anstrengelserne også resulterer i en kontrakt, vil han ikke spå om endnu.

- Jeg føler mig aldrig sikker på sådan nogle ting, man skal arbejde benhårdt indtil sidste dag og så håbe på, at man har gjort det rigtige, siger han.

Det er planen, at der skal holdes en lignende konference igen til næste år.


Nyhedsoverblik