¨

Femern-byggeri spærrer populær cykelrute

02:56

Østersøruten, som snor sig gennem landsdelen, vandt i marts prisen som Årets Cykelrute 2019 på en stor cykel- og vandremesse i Holland.

Dele af Østersø-cykelruten langs det sydlige Lolland vil blive spærret af det store produktionsanlæg til de kommende tunnel-elementer.

Cyklister på den populære Østersø-cykelrute langs diget på Lollands sydkyst skal snart ud på en omvej.

For under byggeriet af Femern-tunnelen vil dele cykelruten være spærret af det store produktionsanlæg til de kommende tunnel-elementer.

Derfor opfører Femern A/S i stedet nye cykelstier rundt om byggepladsen øst for Rødbyhavn.

Så har cyklisterne en sammenhængende, sikker og hurtig vej uden om byggepladsen

Villads Engstrøm, projektchef i Femern A/S

Cykelstierne skal sørge for, at trafikken i området glider, mens tunnelen mellem Lolland og Femern bygges, og sørge for cyklister og andre bløde trafikanter så vidt muligt ikke møder den tunge trafik til og fra byggepladsen.

- Byggeriet af Femern-tunnelen vil skabe mange arbejdspladser og en del af trafik i området. Derfor er vi meget opmærksomme på, at det stadig skal være nemt og trygt at færdes i området – ikke mindst for de bløde trafikanter, udtaler Villads Engstrøm, projektchef i Femern A/S, i en pressemeddelelse.

Opfører fem kilometer nye cykelstier

Der bliver i alt opført over fem kilometer nye cykelstier i området. Tidligere etablerede Femern A/S to nye stibroer over motorvejen og jernbanen ved Færgevej.

- Den sidste cykelsti, der går fra diget ved Hyldetofte til Færgevej ved go kart-banen forventes færdig sidst på året. Vi forventer den åbner i foråret 2020, når indkørslen til det nye produktionsområde er færdig, og så har cyklisterne en sammenhængende, sikker og hurtig vej uden om byggepladsen, udtaler Villads Engstrøm.

Artiklen fortsætter under kortet.

Østersøruten. Grafik: Lonni Christiansen

De nye cykelstier er markeret med skilte i området, som oplyser om den nye rute.

Østersøruten, der blev indviet i maj 2018, er Danmarks længste nationale cykelrute, der går på tværs af det sydlige Danmark og bindes sammen af fem færgeforbindelser og otte broer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App