¨

Farvel til den lokale svømmehal

Foto: TV ØST

Efter over 40 år må Rødby snart sige farvel til den lokale svømmehal. Men brugerne giver ikke så let op og har startet en underskriftsindsamling

Den friske duft af klor trives stadig i Rødby Svømmehal. Børn leger, forældre leger med og pensionister driver rundt i vandet til en gang søndagsmotion.

Men i Rødby er det snart slut.

- Situationen er den, at der er et ret stort vedligeholdelsesbehov i Rødby Svømmehal, siger udvalgsformand Heino Knudsen fra Socialdemokraterne.

- I en rapport fortælles det, at der skal renoveres for næsten 10 millioner kroner inklusiv moms. I det store og det hele kan vi så se, at vi i helikopterperspektivet må sige, at andre ting vejer tungere end opretholdelsen af svømmehallen til de penge, siger han.

- Det er meget trist, lyder det fra formanden for svømmeklubben i Rødby, Rita Petersen.

- Det går faktisk ret godt i svømmeklubben, og vi har i nærheden af 160 medlemmer, hvor de 100 er børn. Nu skal de enten til Maribo, Sakskøbing eller Nakskov for at lære at svømme.

Konsekvenser

Bestyrelsesformand i Rødby Svømmehal, Willy Hansen er enig med Rita Petersen.

- Det er ikke sikkert, at alle har mulighed for at køre både frem og tilbage herfra, stemmer han i.

Heino Knudsen forstår følelserne.

- Jeg forstår udmærket frustrationer i Rødby. Det er ikke første gang, Rødby har trukket det korteste strå i et kommunalt anliggende.

- Da flertallet i udvalget blev enige om lukningen i mandags, besluttede vi også at gå ind og se på transportbehovet for brugerne, så vi kan hjælpe svømmeklubben til at komme til deres aktiviteter de svømmehaller, vi stadig har i vores kommune.

Modstand

Siden har venstremanden fra Rødby, Hans Ole Sørensen meldt ud til Folketidende, og kaldt beslutningen for ”tåbelig”, men det er ikke eneste modstand, der kommer mod den kommunale beslutning.

Formanden for Rødby Svømmeklub, Rita Petersen, har nemlig iværksat en underskriftsindsamling til fordel for bevarelsen af svømmehallen.

Dem agter hun at aflevere på dagen for økonomiudvalgsmødet 22. januar for Lolland Kommune.

Hun modtager tilsagn og underskrifter på billede via sin bestyrelsesmail, man finder her.

Desuden kan man finde støttegruppen for svømmehallen her.

02:34 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App