Fartbøller kører lovligt

Normalt kører en flok unge ulovlige racerløb rundt om regionens industrikvarterer, men i denne weekend kunne de helt lovligt boltre sig på flyvepladsen i Holeby

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lugten af brændt gummi og benzin, og biler med flere hestekræfter end gennemsnittet trak i dag folk til Holeby flyveplads på Lolland, hvor der blev afholdt et såkaldt streetrace.

Troels Ursin er en af kørerne i dagens løb, hvor 201 meter skal tilbage lægges på tid. Han kører streetrace flere gange om måneden, men som regel foregår det under ulovlige former i øde industrikvarterer.

- Vi har typisk en halv time inden politiet dukker op, men så er vi allerede videre til et nyt sted, siger han

Der afholdes kun ganske få lovelig streetraceløb i Danmark, og Svend Larsen, der er en arrangørerne bag dagens lovlige ræs, håber at der fremover vil blive flere muligheder for at afholde lovlige løb. Som ung har han selv kørt ulovligt, og han har oplevet, hvordan venner er kommet til skade på grund af de ulykker, der kan ske ved de høje hastigheder.

- Det ville jo være meget bedre, hvis de unge kørte ræs under forhold som disse, hvor alt bliver kontrolleret og der er en ambulance til stede, siger han.

De hurtigste af dagens biler når 100 km/t på 3,5 sekunder.