¨

Faren skal forklare sig i Brønderslevsagen

Foto: TV ØST

Far i Brønderslevsag skal afhøres om de uhyrlige anklager om misbrug og vanrøgt af sine børn - han nægter.

Nu skal den 41-årige far i Brønderslevsagen forklare sig om de rystende anklager, han og hans kone på 37 år er tiltalt for ved at sexudnytte og misrøgte deres mange børn.

I et retsmøde torsdag i Hjørring får faren for alvor muligheden for at forklare og forsvare sig om det helvede i skidt og møg og døde dyr, som familien blev fanget i ved anholdelsen i februar 2010.

Afhøringen sker, når anklageren, vicestatsadvokat Michael Møller Hansen, i et formentlig daglangt forhør ved nævningetinget i Hjørring vil spørge den 41-årige mand ud om anklagerne.

Da hans kone forklarede sig for et par uger siden, blev meget af de rystende omstændigheder ved vanrøgten og misbruget tilskrevet manden.

Moren følte sig totalt styret af sin mand, som bestemte, at familien skulle flytte fra den ene ubeboelige bolig til den anden.

Manden har endnu ikke udtalt sig i retten, men har erklæret sig uskyldig i anklagerne.

Det var mandens biologiske datter på i dag 21 år, der et par uger før anholdelsen af forældrene for alvor fik myndighederne på sporet af den vanrøgt, som børnene i familien levede i.

Omstændighederne i den såkaldte nomadefamilie var mere eller mindre kendt af politiet og myndighederne på både Lolland, Skanderborg og i Brønderslev, hvor familien sluttede sin rejse i landsbyen Serritslev.

Et slagsmål om omkostningerne ved at sørge for familiens fremtid er blevet et større rivegilde mellem kommunerne.

Alle de mindre børn er nu fjernet og bor i familiepleje. Parret har de fleste børn fælles, og de er i alderen to til 19 år. Den ældste pige, som efter anklagen har været grovest udnyttet seksuelt af sin far, er i dag 21 år.

Hun afhøres først fredag og for lukkede døre i retten i Hjørring.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App