¨

Far fra Nakskovbrand takker for støtten

Foto: TV ØST

Den far, der overlevede den tragiske brand i Nakskov i januar, hvor fire børn og en voksen omkom, takker nu for den massive støtte, de har fået.

Natten til i dag onsdag sluttede indsamlingen til de efterladte efter den voldsomme brand i Nakskov i slutningen af januar. Der er samlet 155.000 kroner ind, og pengene er bare en af de mange støtter, de efterladte har mødt efter tragedien.

Læs også: Efterladte efter dødsbranden får 155.000 kroner

Fire børn og en voksen mistede livet i branden, hvor kun en enkelt person overlevede. Han var far til to af børnene, og gennem en talsmand takker han nu for den megen støtte, folk har givet.

- Han takker for al den varme og opmærksomhed, der er strømmet imod ham efter branden - og for alt det, der er samlet ind efter branden. Han vil af hjertet takke hele den danske befolkning, siger Michael Baruch, der har stået for indsamlingen og fungerer som talsmand.

Olielys årssagen til brand

I begyndelsen af februar meddelte politiet, at det var to olielys i entreen i byhuset i Nakskov, der var årsagen til branden. Undersøgelserne viste, at det var en såkaldt skorstenseffekt, der var årsagen til, at branden i løbet af minutter udviklede sig fatalt.

Olielysene stod på et møbel umiddelbart ved trappen til førstesalen. Ilden tog fat i noget overtøj i entreen, og flammerne blev tvunget opad via trappen, da et vindue på førstesalen stod på klem.

Læs også: Olielys årsag til dødsbranden i Nakskov

I branden omkom Thomas Sørensen fra Nakskov på 37 år og hans to børn Casper Jul Sørensen på fem år og Freja Jul Sørensen på otte år, samt Tobias Lüneborg på fire år og Viktor Lüneborg på otte år.

De indsamlede penge skal efter planen gå til de to efterladte mødre og faren, der overlevede branden. Familiernes plan er i første omgang at bruge pengene på gravsteder til de afdøde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App