Far dømt for at skjule søn

En far er netop blevet idømt 6 måneders fængsel for at være gået under jorden med sin 8-årige søn fra Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 45-årig mand er tirsdag ved Københavns Byret blevet idømt 6 måneders fængsel for at hjælpe sin 8-årige søn fra Lolland, der skulle tvangsfjernes, med at holde sig skjult i 15 måneder.

Faren blev dømt for at have overtrådt loven om social service. Han skal dog ikke i fængsel. 3 af månederne er gjort betinget, og resten regnes for at være udstået ved varetægtsfængslingen. Drengens 46-årige mor, der ligeledes var tiltalt i sagen, blev frifundet.

Efterlyst i næsten 15 måneder

Forældrene var tiltalt for at have holdt deres søn skjult på Amager i København. Drengen var efterlyst i næsten 15 måneder, efter at Lolland Kommune havde besluttet, at han skulle fjernes fra forældrene.

I september sidste år medvirkede faren og drengen i TV Avisen på DR 1, hvor man blandt andet så, hvordan faren forsøgte at undervise sin søn.

Gennem tv-indslaget fandt politiet frem til familien i en lejlighed på Amager. I næsten et døgn forsøgte Københavns Politi at overtale forældrene til at komme ud med drengen.

Politiet trængte ind i lejligheden

Omkring klokken 4 om natten opgav politiet forhandlingerne og trængte ind i lejligheden.

- Forhandlingerne skred ikke frem i en retning, der var positiv, så derfor var det vores vurdering, at hvis vi trak det længere ud, ville det påvirke barnet endnu mere, sagde Henrik Møller Jakobsen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, dengang til Ritzau.

Sjælden sag

FBU Forældrelandsforeningen, der er en forening for forældre med anbragte børn, fortæller, at det er yderst sjældent, at forældre går så langt som til at stikke af med deres børn.

- Men jeg oplever sommetider, at forældre i afmagt ringer og siger, at de vil holde børnene skjult. Vi fraråder det selvfølgelig, det er en voldsom oplevelse, både for barnet og for forældrene, siger formand Alice Sørensen.

Faren var ligeledes tiltalt for have overtrådt straffeloven ved at true politiet med en saks og kaste med genstande og for at have berøvet sin søn friheden ved at tilbageholde ham i et værelse i lejligheden, men blev frifundet for de 2 forhold.

/ritzau/