¨

Familiefejde var årsag til kioskbrand

Foto: TV ØST

En 40-årig mand blev onsdag dømt for sin medvirken til kioskbranden ved Naksov Banegård tidligere på året. I retten forklarede han, at motivet var en familiestrid om penge.

Den 40-årige forklarede i retten at han det var pengemangel, der fik ham til at sætte ild til banegårdskiosken i Nakskov i marts. Hans svoger, som er forpagteren af kiosken, foreslog nemlig selv, at de skulle sætte ild til kiosken for at få forsikringspenge. Det skriver folketidende.dk.

 

Den 40-årige driver pizzaria og kiosk i Søllested med sin søster, men da hun ikke ville betale lige så stor en andel af regningerne som han selv, blev forholdet dårligt mellem dem.

Den 40-årige havde fået brev fra inkasso på grund af mange ubetalte regninger. Men så kom søsterens mand med et løsningsforslag:

 

- Vi snakkede ikke sammen, men så en dag hilste min svoger, fortalte Safir Ahmed i retten.
Han forklarede, at svogeren, der også er blevet sigtet, foreslog, at man kunne sætte ild på hans kiosk for at få forsikringssummen.

 

Den opgave lovede den 40-årige, at han ville tage sig af, eller at han ville få én til det. En 37-årig bekendt meldte sig til opgaven og bad om 5.000 kroner for at gøre det.

Den 40-årige fik to års fængsel og en betinget udvisning af landet for sin medvirken til banegårdsbranden i Nakskov 21. marts i år - med en prøvetid på to år på grund af sin store tilknytning til Danmark

 

Læs også relaterede artikler:
Brand på Nakskov Banegård
36-årig anholdt for brand

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App