Familie i sorg

Søren Friis sidder tilbage med et stort hul i maven efter han, den 23. december, mistede sin lillebror under et brutalt knivoverfald på Maribo Station.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Lolland undrer familie og venner sig over det meningsløse mord på Morten Friis. Offeret var på vej hjem til sine nærmeste for at fejre jul, da han pludselig blev overfaldet med kniv.

Morten Friis var psykisk handicappet og boede på Søndersøhjemmet i Maribo. Han skulle holde jul med familien i Nakskov, men nåede aldrig hjem.

I dag var flere forbi Maribo Station for at tage afsked med deres dræbte ven.

- Vi kommer til at savne Morten, sagde to af Mortens venner, der var forbi for at tænde lys på stationen.

Storebror: ”Det er det grusomste i verden”
Tilbage sidder familien i sorg over at Morten Friis ikke er hos dem mere.

- Jeg kan slet ikke begribe, hvorfor nogen kan finde på at være så modbydelige overfor sådan et godt menneske, siger Søren Friis, storebror til offeret.

Marianne Thomsen er også fyldt med vrede og afmagt over det brutale mord på hendes svoger

- Det har været frygteligt, man aner ikke, hvor man skal gå hen, og hvad man skal give sig til. Alting virker meget meningsløst, siger Marianne Thomsen, svigerinde til offeret.

Ingen krisehjælp
På grund af helligdagene har det været svært for familien at få krisehjælp. De har ikke fået vejledning i hvor de skulle gå hen, og de har ikke fået tilbudt nogen hjælp.

- Nu har vi lige været ved vores læge i dag, som sendte os til Oringe i Vordingborg, hvor han forklarede, at man altid kunne få akut hjælp i sager som vores. Men det vidste vi ikke, og det er hårdt ikke at kunne få hjælp nogle steder fra. Så nu taler vi højt om vores sorg, siger Marianne Thomsen

Tilgiver ham aldrig
Familien er fyldt med vrede og sorg, og de har ikke meget til overs for den mand, der slog Morten Friis ihjel

- Vi håber han (gerningsmanden, red.) får den straf, han fortjener. For det er simpelthen utilgiveligt, at man kan gøre sådan noget mod et andet menneske, som intet har gjort. Bare at slukke livet for en anden person og efterlade familien i dyb sorg. Det er uforståeligt, siger Marianne Thomsen.

Rettelse
I indslaget bliver der sagt, at Morten Friis boede på Saxenhøj. Dette er en fejl, han boede på Sødersøhjemmet og arbejdede til dagligt på Saxenhøj i Maribo. Vi beklager fejlen.