Faldt i søvn bag rattet: 24-årig er nu dømt for uagtsomt manddrab

En ulykke på Sydmotorvejen kostede en 24-årig mands ven livet og nu er han selv kendt skyldig i uagtsomt manddrab. Han modtog dommen på stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ulykke på Sydmotorvejen mellem Udby og Nyråd kostede hans ven livet og nu er han selv kendt skyldig i uagtsomt manddrab. 

Det skriver Sjællandske. 

Ulykken skete den 15. februar 2016 klokken 15.41, hvor den 24-årige mand fra Horslunde på Lolland var på vej hjem fra arbejde i København. Ved siden af ham sad hans gode ven og kollega fra Lolland. 

Bilen, en Renault kassevogn, kører ud i overhalingsbanen for at køre forbi en bulgarsk lastbil. 

- Han fortalte i retten, at han havde sat fartpiloten på 140, for det plejer at være i orden, når der bliver trukket noget fra, siger anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Bente Huus Larsen, til avisen. 

- Men han må have slumret, for han vågnede op ved, at Renaulten kørte ind i venstre side ved bagenden på lastbilen. 

Fløjet til Rigshospitalet

Den bulgarske lastbil var lastet med jernplader. Den ene side af bilen blev mast af pladerne ved sammenstødet, og den 24-åriges ven og kollega blev hårdt såret. 

En helikopter blev tilkaldt og passageren blev føljet til Rigshospitalet. 

Hans liv stod ikke til at redde og to dage efter blev han erklæret død. Chaufføren blev sendt til Nykøbing Falsters sygehus. Han havde fået nogle mindre skader og blev udskrevet kort efter. 

Han blev sigtet af politiet for hensynløs kørsel og uagtsomt mandrab. 

Og i mandags faldt dommen. Her blev han idømt fire måneders fængsel og frakendelse af sit kørekort i to år, skriver avisen.

Sagen blev behandlet som en tilståelsessag, og han modtog dommen på stedet.