Faldt i iskoldt vand: Preben Nielsen vil gerne takke redningsmænd

To unge mænd og en ung kvinde blev Preben Nielsens redning, da han lørdag faldt i vandet på Kragenæs Havn

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en tur som så mange andre. 82-årig Preben Nielsen fra Lolland skulle bare lige ned og se til sin båd i Kragenæs Havn. Men i går, lørdag, skete der noget, som kunne været endt grueligt galt.

- Jeg skulle bare ned at tjekke. De fleste både bliver taget op om vinteren – men nu har jeg et par gange haft den liggende over vinteren og bare haft varme på. Og jeg skulle bare se, om varmen var, som den skulle være, fortæller Preben Nielsen, mens det endnu var en ganske udramatisk udflugt ned til sin højtelskede båd, Gracia.

quote Vi vil bare sige ordentlig tak – det fik vi ikke gjort i forvirringen

Birthe Nielsen, Ullerslev

Med termostaten efterset kunne han derfor sætte kursen mod bådebroen igen. Imens kunne Preben Nielsens hustru, Birthe Nielsen, følge ham fra bilen, hvor hun havde valgt at blive siddende for at holde varmen fra de udendørs frostgrader.

- Da han skulle i land igen, fik han sat det ene ben på broen, og det andet var stadig på båden, og så kom der et vindstød – og så sagde det blop, fortæller hun.

Vindstødet fik båden til at glide væk fra broen, og Preben Nielsen mistede balancen.

- Jeg stod lige på hovedet ned i vandet, siger han.

Preben Nielsen har altid yndet at sejle. Om vinteren har han valgt at lade båden ligge i vandet, og har til gengæld sat varme på, så den klarer kulden.
Preben Nielsen har altid yndet at sejle. Om vinteren har han valgt at lade båden ligge i vandet, og har til gengæld sat varme på, så den klarer kulden. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Mere uheldig end de fleste

En ulykke kommer dog sjældent alene, heller ikke for Preben Nielsen. 

Senest brændte halvdelen af parrets hus ned i 2019. Der gik ild i en frituregryde i køkkenet. 

Derudover har Preben Nielsen været involveret i mere end en håndfuld trafikulykker, været tæt på at falde ned fra en silo - bedst husker han et sammenstød med et tog i 60'erne. 

Heldigvis slap Preben Nielsen godt fra ulykken - også den lørdag eftermiddag på havnen i Kragenæs. 

Imens bådens skipper her dagen derpå nøgternt konstaterer, at vandet var isnende koldt, men ikke føltes nær så ubehageligt som frygtet, da var oplevelsen for Birthe Nielsen en ganske anden.

- Det var rimelig voldsomt, siger hun og fortæller videre:

- Jeg strøg ud og råbte om hjælp, for jeg er vandskræk. Men to friske unge mennesker hev ham op igen.

Birthe Nielsen håber, hun får muligheden for at sige ordentlig tak, til de tre, der kom og hjalp hendes mand op fra vandet.
Birthe Nielsen håber, hun får muligheden for at sige ordentlig tak, til de tre, der kom og hjalp hendes mand op fra vandet. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Nede i vandet klamrede Preben Nielsen sig til trinnene på stigen, men kunne ikke trække sig op ved egen hjælp. Det lykkedes dog de tililende redningsmænd at få ham bjærget op.

- Det var så flot, at de gjorde det. Det er et mirakel, siger Birthe Nielsen.

Midt i alt forvirringen følte Birthe slet ikke, at de fik sagt ordentligt tak.

- Vi vil bare sige ordentlig tak – det fik vi ikke gjort i forvirringen, siger hun.

- Og jeg vil også gerne stikke dem hver en flaske, siger Preben Nielsen.

Siden er det dog lykkedes at genfinde den ene af redningstrioen – yderligere én – en ung kvinde – kom nemlig løbende til og hjalp.

- Men ellers er de velkommen til at komme til Ullerslev Møbelforretning, for der bor vi jo, tilføjer Birthe Nielsen.

Er du en af Preben Nielsens redningsmænd, kan du også skrive til redaktion@tv2east.dk. Så skal TV2 ØST nok hjælpe med at formidle kontakten.