¨

Faldskærmsudspringere forsøger at slå rekord i mørke

Fredag aften forsøgte faldskærmsudspringere at slå en danmarksrekord i mørke. Foto: Martin Mikkelsen & Mads Olsen

Fredag aften forsøgte 17 faldskærmsudspringere at gennemføre et rekordforsøg. De skal lave lysformationer i mørket.

Fredag aften har man været i gang med at slå en ny danmarksrekord. Det skete i luften over Lolland Falster Airport nær Holeby på Lolland.

De 17 faldskærmsudspringere prøvede at lykkes med at lave et ganske spektakulært rekordforsøg.

Men det er endnu uvist, om hvorvidt rekordforsøget er lykkedes eller ej. Man venter nemlig på at få en afgørelse fra dommeren. Men det forlyder, at alle deltagere er kommet sikkert ned på jorden, efter forsøget blev sat i værk.

De 17 springere skal danne lysformationer i luften over Lolland. Det vil sige, at de holder hinanden i hænderne i mørket, mens de falder ned gennem luftlagene. Det er aldrig sket før i Danmark.

Hvis det lykkes dem, at lave hele to forskellige formationer i mørket i det samme spring, er der endda tale om en ny verdensrekord. 

I videoen herunder kan man se, hvordan det ser ud, når springerne laver formationer i faldskærm.

01:30

Optagelserne i luften er lavet af Mads Olsen og Martin Mikkelsen.

Luk video

Det handler om koncentration

Inden rekordforsøget gik i gang, var Tim Lyhne ret sikker på, at det ville lykkes holdet at gennemføre springet.

Han er altmuligmand hos Faldskærmsklubben.dk, som fortæller, at springerne har helt styr på, hvad de skal gøre for at nå i mål. 

- Det handler om koncentration, og at de tager det roligt. Så kan de godt gøre det. "Visualisér" siger vi meget i den her sport. Man skal visualisere, før du springer ud, hvad det er, du skal koncentrere dig om. Og så handler det om at komme ud og gøre de ting, de har trænet. De har allerede gjort det med meget stor succes, sagde Tim Lyhne tidligere på aftenen.

- Jeg er helt sikker på, at med de folk, vi har sat på opgaven, vil det lykkes. Det er meget dygtige folk, tilføjer han. 

Faldskærmsudspringerne har trænet hele dagen op til forsøget, og tidligere på dagen lykkedes det dem, at lave hele fire formationer på himlen.

- Hvis man ikke passer på, kan det være meget farligt. Men de her folk har trænet. Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at optimere sikkerheden, så jeg er helt sikker på, at det vil gå rigtig godt, siger Tim Lyhne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App