¨

Faldskærmsudspring i mørke lykkedes – men sætter endnu ikke rekord

Fredag aften lykkedes det for 17 faldskærmsudspringere at gennemføre lysformationer i mørke. Men de slog ikke rekord, da det ikke kan dokumenteres.

- Lad mig sige det sådan her: Jeg satte champagnen ind i køleskabet igen.

Sådan lyder det fra Tim Lyhne, der er altmuligmand hos Faldskærmsklubben.dk lørdag morgen, efter 17 faldskærmsudspringere fredag aften forsøgte at slå danmarksrekord.

Forsøget gik ud på, at de 17 faldskærmsudspringere skulle lave lysformationer i mørke. Det vil sige, at de skulle holde hinanden i hænderne i mørket, mens de falder ned igennem luftlagene. Det er aldrig sket før i Danmark.

Lad mig sige det sådan her: Jeg satte champagnen ind i køleskabet igen

Tim Lyhne, altmuligmand hos Faldskærmsklubben.dk

Derfor var der også mange tilskuere, der var mødt op for at se faldskærmsudspringet.

- Der var så mange mennesker herude i går aftes. Der var flere hundrede mennesker mødt op. Jeg tror aldrig, der har været så mange tilskuere, siger Tim Lyhne.

Artiklen fortsætter under videoen.

01:30

Optagelserne i luften er lavet af Mads Olsen og Martin Mikkelsen.

Luk video

For mørkt til at kunne dokumentere på video

Det var ikke tilfældigt, at udspringet netop skulle ske fredag aften. Datoen er udvalgt med omhu, fordi der er fuldmåne i disse dage.

Alligevel lykkedes det desværre ikke at dokumentere udspringet tilstrækkeligt.

- Selve springet gik lige efter planen, men desvære var det svært at se springet på videoen, fordi det var for mørkt. Nu arbejder de med at få videoen til at fungere, fortæller Tim Lyhne.

De fik fire point, men vi kan bare ikke dokumentere det, fordi man ikke kan se det på video

Tim Lyhne, altmuligmand hos Faldskærmsklubben.dk

Derfor er videoen nu sendt over til nogle specialister i USA, som arbejder på at løse problemet.

- De fik fire point, men vi kan bare ikke dokumentere det, fordi man ikke kan se det på video. Det er så ærgerligt, siger Tim Lyhne.

Forsøger at sætte rekord igen i aften

I mellemtiden vil man igen i aften forsøge at sætte rekord. Hvis det lykkedes dem at lave hele to forskellige formationer i mørket i det samme spring, er der endda tale om en ny verdensrekord.

- Man forsøger igen i aften at gentage det, og så har vi fået fat i et andet kamera, som muligvis er bedre, og så prøver vi igen at få det til at lykkedes, siger Tim Lyhne.

Forsøget har været undervejs i et år med planlægning og intens træning i dagene op til. Der vil blive sprunget fra Danmarks største og hurtigste faldskærmsflyver. 

Lørdag aften er der prøvespring klokken cirka 19.30 og rekordforsøg klokken 20.30. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App