¨

Fakkeloptog for brandofre i Nakskov

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 5

Fredag aften er der fakkeloptog i Nakskov for ofrene for den tragiske brand i sidste uge. Her omkom fire børn og en voksen, mens en anden voksen overlevede.

Flere hundrede borgere mødtes fredag aften for at mindes ofrene for den frygtelige brand fredag i sidste uge. Her omkom fire børn og en voksen i et hus på Mosevej.

Folk  mødes ved Svinglen 4 ved Skovridergården klokken 17 og derfra går det  ud til huset på Mosevej, hvor der i forvejen er lagt masser af breve, legetøj og blomster.

Olielys årsag til branden

Torsdag kom det frem, at det var to olielys i entreen, der var årsagen til dødsbranden. Politiets undersøgelser viser, at det var en såkaldt skorstenseffekt, der var årsagen til, at branden i løbet af minutter udviklede sig fatalt.

Olielysene stod på et møbel umiddelbart ved trappen til førstesalen, og ilden tog fat i noget overtøj i entreen, og flammerne blev tvunget opad via trappen, da et vindue på førstesalen stod på klem.

Fakkeloptog har mødrenes accept

I forbindelse med offentliggørelsen af brandårsagen, meddelte politiet i samme ombæring, at de fem omkomne nu er endeligt identificeret. De døde er Thomas Sørensen fra Nakskov på 37 år og hans to børn Casper Jul Sørensen på fem år og Freja Jul Sørensen på otte år.

Samtidig omkom Tobias Lüneborg på fire år og Viktor Lüneborg på otte år - de kom også begge fra Nakskov. Den 34-årige mand, der bor i huset på Mosevej, overlevede branden, men er fortsat er indlagt, efter at han og Thomas Sørensen forgæves forsøgte at redde de fire børn ud fra ejendommens første sal. 

Fredagens fakkeloptog er holdt med accept fra børnenes mødre.

03:38 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App