Færre langtidsledige på Lolland

Det har båret frugt, at Lolland Kommune gennem nogen tid har prioriteret indsatsen omkring de langtidsledige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Langtidsledigheden i Lolland Kommune er faldet med 22 procent fra juni 2014 til juni 2015. Til sammenligning faldt langtidsledigheden i hele Østdanmark kun med 16 procent i samme periode. Den positive udvikling er udtryk for, at den højt prioriterede indsats nu bærer frugt, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er kun 1½ år siden, Lolland Kommune havde den største andel af langtidsledige blandt de 44 kommuner i Østdanmark. Andelen af langtidsledige var i september 2013 på 39,4 procent, mens gennemsnittet i Østdanmark var 31,7 procent.

I juni 2015 så situationen markant anderledes ud, og Lolland Kommune havde ikke længere den højeste andel af langtidsledige i Østdanmark. Langt fra endda.

Fokus på rekruttering

Andelen af langtidsledige i Lolland Kommune var nu nede 33,2 procent, mens gennemsnittet i Østdanmark var 30,2 procent. Dermed har Lolland Kommune forbedret sin placering med 10 pladser på listen over de 44 kommuner i Østdanmark.

- Det er en markant reduktion af langtidsledigheden i vores kommune, siger formanden for arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave (S).

- Jeg er overbevist om, at det skyldes vores fokus på at hjælpe virksomhederne med rekruttering. Jobcentres formidlingsservice hjælper virksomhederne med at få fat i relevante ledige. Ligeledes investerer vi i at opkvalificere ledige i forhold til efterspørgslen på arbejdsmarkedet.