Færge ramte mole - nu aflyses massevis af afgange

Langelandsfærgen mellem Lolland og Langeland er det meste af ugen ramt af flere aflysninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Langelandsfærgen, der sejler mellem Tårs på Lolland og Spodsbjerg på Langeland, blev fredag eftermiddag indstillet og vil denne uge være ramt af massive aflysninger.

Der skyldes ifølge presseansvarlig Jørgen Jensen ved Rederiet Færgen, at den ene af rederiets to færger på overfarten, færgen Langeland, ramte molen under indsejlingen til Spodsbjerg klokken 13.00, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Der skete mindre skader på fire biler, som holdt på dækket, men ingen er kommet til skade.

quote Der er desværre også sket mindre skader på fire biler, der holdt på dækket

Jørgen Jensen, presseansvarlig ved Rederiet Færgen

- Uheldet skete, fordi man ved en fejl fik vendt den ene troster (en del af færgens fremdrivningsmekanisme, som skal vendes, når farten skal sænkes, red.) for sent, udtaler Jørgen Jensen til avisen.

- Færgen havde visiret oppe, da uheldet skete, så der er desværre også sket mindre skader på fire biler, der holdt på dækket, men så vidt vi er informeret, er der ikke nogen mennesker, der er kommet til skade, tilføjer han.

Søfartsstyrelsen undersøgte færgen

Derfor måtte sejladsen fredag indstilles, fordi Søfartsstyrelsen skulle undersøge færgen nærmere.

Klokken 17.00 var færgen blevet frigivet af myndighederne, men selvom der ikke var sket omfattende skader, var skaderne dog store nok til, at rederiet må sende den direkte på værft i Svendborg.

Lige siden uheldet har den pågældende færge været taget ud af drift.

Ifølge Rederiet Færgen, som driver færgeruten mellem Lolland og Langeland, vil der til og med torsdag kun sejle en enkel færge på ruten.

Herunder kan du se, hvornår hvilke afgange de er aflyst mellem Langeland og Lolland.