Fængslet for groft overfald på taxachauffør

Der er onsdag faldet dom i sagen om et groft overfald på taxachauffør Palle Hansen. I marts blev han overfaldet af en kunde, der slog og truede ham.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kommer til at koste en mand 5 måneders fængsel, at han i marts overfaldt taxachauffør Palle Jensen på en tur mellem Maribo og Hillested på Lolland.

Dommen faldt i går onsdag og den glæder Palle Jensen, der aldrig vil glemme den morgen, han blev overfaldet.

- Jeg er meget lettet, men jeg har det ikke bedre. Jeg er bange for, at jeg aldrig vil få det bedre, siger han.

Slog med kosteskaft og knytnæve

En søndag morgen i marts omkring klokken 5 blev hans liv ændret. Da han skulle sætte 2 kunder af, nægtede de at betale for turen. Det udviklede sig til et overfald, hvor Palle Hansen blev slået i hovedet med kosteskaft og knytnæve, til han var bevidstløs.

Læs også: Groft overfald på taxachauffør

Tør ikke køre taxa igen

Palle Hansen har ikke kørt taxa siden overfaldet, og han er bange for, at han aldrig kommer til arbejde igen. Under overfaldet brækkede gerningsmanden også 3 af hans fingre, og dem har Palle Hansen stadig svært ved at bruge.

- Jeg kommer aldrig til at arbejde igen, det kan jeg ikke, og så vil jeg aldrig køre taxa igen – det tør jeg simpelthen ikke.

Palle Hansen vil nu søge erstatning for smerte og svige og tabt arbejdsfortjeneste.

Var meget beruset

Gerningsmanden havde nægtet sig skyldig i overfaldet, men dommer Allan Moltke Hansen lagde i afgørelsen vægt på Palle Hansens forklaring.

- Tiltalte nægtede at have slået taxachaufføren overhovedet. Han sagde, at der havde været noget håndgemæng, og at han havde betalt for turen, inden de kørte. Men han var beruset og kan måske ikke helt huske, hvad der skete. Derudover er det en skærpende omstændighed, at han udøver vold mod en person, som på grund af jobbets karakter er særlig udsat, hvilket taxachauffører er, siger Allan Moltke Hansen.

Gerningsmanden har nu 14 dage til at beslutte, om han vil anke dommen.