Facade i Riddersborgparken revet ned

Torsdag kunne den enorme renovering af Riddersborgparken i Nakskov fejre rejsegilde. Tidligere beboere var inviteret til nedrivning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nakskov sagde i dag farvel til et helt boligområde.

Riddersborgparken er nemlig snart helt og aldeles historie og den omfattende renovering af boligområdet tager mere og mere form.

I dag kunne både entreprenører, boligselskab, tidligere og kommende beboere fejre rejsegilde på det 250 millioner kroner dyre byggeprojekt, der skal forvandle Riddersborgparkens boligblokke til 104 nye rækkehuse i naturskønne omgivelser.

Og rejsegildet blev da også fejret med endnu mere nedrivning. Helt nøjagtigt en flere meter lang facade, som skulle rives ned ved håndkraft.

-   Det er et stort skridt, så siger vi endeligt farvel til Riddersborgparken og goddag til Søhusene., siger Lotte Ploug, der har boet i området i 14 år.

Og selvom hun har været genhuset siden september 2013, så var det officielle punktum for Riddersborgparken i dag en anelse vemodigt.

-  Det er lidt mærkeligt. For så er det virkelig slut, fortæller hun.

Det er præcis to år siden boligselskabet besluttede at lave hele området om og rive 13 boligblokke ned og i stedet at bygge 104 nye rækkehuse. Ifølge formand for Nakskov Almene Boligselskab var det stærkt nødvendigt:

Læs også: Boligblok i Nakskov rives ned

-  Vi havde i lange perioder konstant 40-50 lejligheder stående tomme og det kunne boligselskabet ikke klare økonomisk, fortæller han.  

De første rækkehuse skulle ifølge planen stå færdige i maj 2015, men det er langt fra sikkert, at de tidligere beboere, der nu er genhuset, kan vende tilbage.

De blev nemlig alle sammen opsagt, da projektet gik i gang.

- Jeg håber, jeg kan vende tilbage, men vi er jo mange, der står på venteliste og jeg ved ikke, om jeg vinder lotteriet, siger Lotte Ploug.