¨

Få hjælp til konfirmationen

ARKIV: Nu kan konfirmander og deres familier søge økonomisk støtte. Foto: TV ØST

Trængte familier på Lolland og Falster får nu mulighed for at søge 2.000 kroner til konfirmationen.

Mad, jakkesæt eller kjole og gaver. Det er ikke billigt at blive konfirmeret. Men nu skal et samarbejde gøre det muligt for udsatte og økonomisk trængte familier på Lolland og Falster at søge en økonomiskhåndsrækning til konfirmationen. Hver familie kan søge om at få 2.000 kroner – enten som gavekort eller kontant pengebeløb.

Lolland-Falsters Stift og Dansk Folkehjælp vil i år hjælpe 50 familier. Det er Dansk Folkehjælp, der vil stå for uddelingen og organiseringen af hjælpen.

- Det er en rigtig god mulighed for de mange konfirmander med mindrebemidlede forældre. Vi er fra Stiftets side glade for, at man har valgt at yde et bidrag, så de også kan få en god konfirmation, siger biskoppen i Lolland-Falsters Stift Steen Skovgaard.

Hjælp til hele Danmark

I år vil konfirmationshjælpen blive afprøvet med årets konfirmanter i Lolland-Falsters Stift med henblik på, at det allerede fra næste år bliver et landsdækkende initiativ.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, siger: 

- Disse måneder kan være forbundet med mange bekymringer for familier med unge, der skal konfirmeres. Ligesom Dansk Folkehjælp giver en håndsrækning til udsatte familier i julen, og i forbindelse med afholdelsen af sommerferie, vil vi nu også gerne give disse familier en håndsrækning. Vi vil gerne hjælpe de unge, så de får en god konfirmation. Projektet er i første omgang et pilotprojekt, men vi håber at kunne udbrede indsatsen til hele landet.

Hvis du ønsker at søge konfirmationshjælp, så skal du udfylde ansøgningsskemaet, du finder HER.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App