Ex-soldat havde søgt om hjælp

Den 32-årige mand, som politiet i går aftes skød og dræbte havde spurgt om hjælp. Natten inden havde han henvendt sig på Rigshospitalets Traumecenter, men forlod stedet igen kort tid efter. Rigshospitalet under søger nu, hvorfor han fik lov at gå.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag skal Kisse Bødker se sin søn igen, efter han i går blev dræbt af politiet. Nu spørger familien fra Lolland sig selv, om deres syge søn, Torben Martin Bødker, kunne have været hjulpet, inden han i går gik amok i en lejlighed på Nørrebro i København. Familien havde allerede kontaktet forsvarets krisepsykologer i håb om, at de kunne hjælpe deres søn. Men Torben Martin Bødker ønskede ikke selv at blive behandlet - derfor var der ingen tilbud.

- Det er som at slå i en dyne og ikke nå nogen vegne. Som at sidde og råbe ud i luften, uden nogen hører én. Nu sidder vi her, og jeg får jo ikke Torben tilbage igen. Jeg føler mig virkelig svigtet, siger en tårevædet Kisse Bødker.

Se TV2 ØSTs interview med Kisse Bødker herunder:
[video:flv:090311_soldat1.flv]

Flere end hver syvende af de knap 30.000 danske soldater, der har været udsendt på Balkan, får psykiske mén, når de kommer hjem. Én af dem, var altså Torben Martin Bødker. Moderen ville ønske at, hendes søn kunne have fået den nødvendige hjælp, da han kom hjem, uden hans egen accept.

- Det skal ikke engang være et tilbud. Psykologhjælp skal være tvang til alle de soldater, der kommer hjem fra krig, siger Kisser Bødker.

I går aftes blev familiens appel endelig hørt, og politiet mødte op for at tvans-indlæggel Torben Martins Bødker. Men noget gik helt galt. Ex-soldaten overfaldte politiet med en sabel og greb ud efter den ene betjents pistol. Politiet skød Torben Martin Bødker med tre skud i brystet og maven. Nu håber forældrene på, at hans død skaber debat om de traumer soldaterne kan bære rundt på.

- Det jeg vil med at stå frem er, at det her skal ikke ske igen. Men det er jeg bare bange for at det gør, siger Kisse Bødker.