¨

Erica har skiftet sygepleje ud med traktorer og andre store maskiner

01:06

Erica Bruhn Rasmussen fra Erikstrup på Lolland har udskiftet medicin og stuegang med traktorer og slåmaskiner. Video: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Erica Bruhn Rasmussen fra Lolland bremsede pludselig hårdt op i karriereræset og foretog et overraskende baneskift. Nu sælger hun traktorer.

Den her historie handler om at turde tage chancer og prøve noget nyt.

Det er Erica Bruhn Rasmussen fra Erikstrup på Lolland et godt eksempel på. Hun har udskiftet medicin og stuegang med traktorer og slåmaskiner.

- Det er ligesom Pippi: Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt. Det kan jeg også, siger Erica Bruhn Rasmussen.

En drøm er gået i opfyldelse

For nyligt valgte Erica Bruhn Rasmussen at skifte sygeplejen ud med store maskiner:

- Så nu er den første traktor på Lolland solgt. Det er en stor dag – det er dejligt, siger Erica Bruhn Rasmussen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Erica Bruhn Rasmussen fra Erikstrup på Lolland har skiftet jobbet ud som sygeplejerske og er nu blevet traktorsælger. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Det handler også om, at vi skal give den gode service, og det skulle man også i sygeplejen

Erica Bruhn Rasmussen fra Erikstrup 

Hun er blevet ansat som salgskonsulent i Semler agros nye afdeling på Lolland - og her er hendes speciale at sælge store maskiner. Det har dog ikke altid ligget lige for- hun er nemlig uddannet sygeplejerske.

- Jeg har altid tænkt, at jeg skulle være sygeplejerske, og jeg vidste egentlig ikke, hvad jeg ellers skulle. Men så kom der den her mulighed, og så tænkte jeg, at det kan jeg ikke sige nej til. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Hvis jeg skal lave noget andet, så er det i hvertfald det her, siger Erica Bruhn Rasmussen.

Lever i en boble af grønne traktorer

Der er dog ikke langt fra sygeplejerske til sælger – i hverfald ikke hvis man spørger Erica.

- Det kan godt virke lidt abstrakt at sige, at man synes, der er mange ligheder, men relationsmæssigt, er der nogle. Det handler også om, at vi skal give den gode service, og det skulle man også i sygeplejen.

Privat er hun gift med en landmand som hun ofte hjælper i marken. Det er da også her, at interessen for landbrug er opstået.

- Jeg har helt fra start af synes, det var vildt spændende, det han lavede og få lov at være med og blive instruerede i, hvordan man pløjer, og hvordan man kører mejetærskeren. Jeg synes, det er megaspændende. Så vi lever i vores egen lille boble her af grønne traktorer, og vi er vilde med det.

Kvindelig traktorfører

På trods af en åbenlys nysgerrighed er det er kommet bag på flere, at Erica som kvinde nu skulle sælge traktorer - selv for hendes mand.

Det er jo ikke bare at sælge en traktor, men også at vide, hvad de skal bruge den til, og hvad for nogle behov, de har

Erica Bruhn Rasmussen fra Erikstrup 

- Det er en virkelig enestående mulighed, som jeg måske heller ikke helt havde set komme. Så det er rigtig fedt og spændende, og jeg bakker hende 100 procent op i det, hun er gået ind i, siger Frederik Bruhn Rasmussen.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg bakker hende 100 procent op i det, hun er gået ind i, siger Frederik Bruhn Rasmussen. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Men ikke nok med hun sælger maskinerne – hun kører dem også selv.

- Man er nødt til at vide, hvad man sælger jo. Så man er nødt til også at kunne køre dem, synes jeg, så man ved, hvad folk laver til dagligt. Det er jo ikke bare at sælge en traktor, men også at vide, hvad de skal bruge den til, og hvad for nogle behov, de har, siger Erica Bruhn Rasmussen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App