¨

Enkemand: Svigt kostede konen livet

02:58

En enkemand fra Lolland klager nu alarmcentralen 1-1-2 og vagtlægen i Region Sjælland. Trods flere opringninger kom hjælpen til hans syge hustru, ifølge manden, alt for sent Og styrelsen for patientsikkerhed skal nu se på om alarmcentralen og vagtlægen kunne have handlet anderledes den 8 marts, da mandens hustru blev syg.

Benno Drangå fra Balholm klager over alarmcentralen og vagtlægen i Region Sjælland Foto: TV ØST

1 af 2

En enkemand fra Lolland klager nu over alarmcentralen 1-1-2 og vagtlægen i Region Sjælland.

Styrelsen for Patientsikkerhed skal nu se på, om alarmcentralen og vagtlægen i Region Sjælland kunne have handlet anderledes,  da Benno Drangås hustru afgik ved døden den 8 marts i år.

Trods flere opringninger kom hjælpen til Benno Drangås hustru, ifølge ham, alt for sent, og forløbet fylder ham med vrede.

- Det er selve systemet, som jeg føler har svigtet mig på det groveste. Det er alarmcentralen 1-1-2, det er ambulancen, det er centralen, og det er lægen, forklarer Benno Drangå, der bor i Bandholm på Lolland.

Lidt i tolv om aftenen den 7. marts ringede Benno Drangå 1-1-2, fordi hans influenzaramte kone fik det dårligere. 

Sygeplejersken på alarmcentralen sendte ham videre til vagtlægen, der dog ifølge Benno Drangå befandt sig i Vordingborg og først kunne komme senere.

Imens fik hans kone det værre, og han ringede igen til vagtlægen, men ifølge Benno Drangå fik han af vide, at de først skulle se til en patient i Maribo. 

- Der er der, at hun begyndte at tale sort og ikke kunne bevæge læberne, og det er der, at jeg mistede kontakten med hende. Jeg ringede igen, og de sendte så en ambulance, fortæller Benno Drangå.

Ambulancen kommmer men for sent. Benno Drangås 55-årige hustru står ikke til at redde.

Hos Region Sjælland finder præhospital direktør, Benny Jørgensen, sagen dybt tragisk , men han mener ikke, at 1-1-2 opkaldet kunne være håndteret anderledes.

- I den her situation er det vores vurdering, at samtalen er foregået, som den skal, at der er lyttet, og vi har fået svar på de spørgsmål, som vi har stillet. Vi kunne høre Benno Drangås kone tale i baggrunden, og det bedste vi kunne gøre var at viderestille til vagtlægen, som de jo havde haft besøg af dagen i forvejen, siger Benny Jørgensen, præhospital direktør hos Region Sjælland.

Den koordinerende vagtlægechef i Region Sjælland, Henning Orsholdt, vil ikke kommentere på den konkrete sag, da den nu skal videre til Styrelsen for Patientsikkerhed.  

- Det er vagtlægens opgave at vurdere hver enkelt sag, som der også er gjort i dette tilfælde, siger Henning Orsholdt, koordinerende vagtlægechef i Region Sjælland.

I Bandholm får Benno Drangå ikke fred, før Styrelsen for Patiensikkerhed har kigget på sagen.

- Kan jeg gøre mit til, at systemet bliver bedre. Kan jeg gøre mit til, at det her system kommer i Folketinget, så koste, hvad det vil. Det er hårdt, når jeg har mistet min kone, men alligevel min kone har fortjent det, slutter Benny Drangås.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App