Enhedslisten om energiø: Den burde placeres ved København

En energiø ved Lolland skal hjælpe til at gøre hovedstaden CO2-neutral i 2025. Men det mener Enhedslisten løses bedre tættere på København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi laver en ø og der stiller vi møllerne ude i vandet. 

Sådan lyder det fra civilingeniør, Palle Truelsen, fra firmaet By og Landskab. De er nemlig kommet med ideen at etablere en energiø på Lolland, som skal være løsningen på problemet med vindmøller i landskabet og de dyre havvindmøller.

Folketingsmedlem Marcus Knuth (V) kalder ideen for "vild - men ikke usandsynlig". Men Søren Egge Rasmussen, energiordfører fra Enhedslisten, er lidt mere skeptisk. 

- Det er så stort et projekt, at jeg gerne vil se en VBM-undersøgelse først for at få plusser og minusser frem, siger Søren Egge Rasmussen. 

En VBM-undersøgelse er en miljøanalyse. 

Bedre at løse ved København

Forslaget om en energiø kommer i kølvandet af, at borgerrepræsentationen har besluttet, at København skal være CO2-neutral i 2025. Og det vil en energiø ved Lollands vestkyst altså kunne give et afgørende bidrag til.

Men det er Søren Egge Rasmussen ikke helt enig i.

- Et eller andet sted ville det være bedre at løse det tættere ved København. Det ville give et tættere ejerskab til projektet. Og så kan man sige, at ved at lægge det på Lolland, så er det "bare" et strømprojekt. Lægger man det ved København, så kan man få fjernvarme og strøm derigennem, siger han. 

- Jeg kan godt se potentialet i det, men som sagt - det er så stort et projekt, at jeg gerne vil se en VBM-undersøgelse først.