Endnu et eksotisk dyr gør sin entré i Knuthenborg Safaripark

Ét næsehorn er rejst, og et nyt er kommet til. Håbet er, at det nye skal sikre en næsehornskalv til flokken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der har været store flyttedag i Knuthenborg Safaripark.

Næsehornet Bertha kunne nemlig ikke enes med safariparkens han, og derfor skulle hun have nyt hjem, og samtidig kom en ny dame til flokken.

Berthas destination er en engelsk zoologisk have, mens det friske pust i flokken er et svensk næsehorn med navnet Jamala. Hun er halvt så stor som Bertha og blot tre et halvt år gammel. 

- Hun var rolig, da vi læssede hende af og gik hurtigt ud af kassen. Så allerede nu har vi skyhøje forventninger til hende, siger chefzoolog i Knuthenborg, Lisbeth Høgh, i en pressemeddelelse.

Håber på en unge

Håbet er, at der opstår kemi med parkens hannæsehorn, Shaka, så der på sigt kan komme en kalv i flokken.

- Næsehorn er ret kræsne, når det kommer til valget af partner. Det betyder, at er der ikke kemi, så kommer der ikke unger. Derfor er man også i nyere tid begyndt at rykke lidt mere rundt på næsehorn, end man gjorde for bare 10-15 år siden, siger chefzoologen. 

I Knuthenborg Safaripark bor også et ældre hunnæsehorn, der hedder Bodil. Det er meningen, at hun skal være med til at vise Jamala godt på plads i sine nye rammer.

- Jamala skal falde til. Og så er det et håb og forventning, at Bodil bliver reservemor og oplærer hende i, hvordan man er næsehorn i Knuthenborg Safaripark, hvor de møder biler på Savannen. Her er det rart for den unge hun, at hun har en erfaren vejleder at støtte sig til, siger Lisbeth Høgh.

Besøgene kan opleve Jamala på savannen, når parken åbner for sæsonen 2018.