Endnu en uromager fra Nakskov dømt: 20-årig mand skal i fængsel

En 20-årig mand fra Nakskov er nu idømt otte måneders ubetinget fængselsstraf. Han er blandt de unge, der den seneste tid har skabt uro i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu en uromager fra Nakskov er blevet dømt.

Det drejer sig om en 20-årig mand fra Lolland, som har fået en ubetinget fængselsstraf på otte måneder for afpresning og trusler.

Han har været varetægtsfængslet siden den 19. august. I en periode fra december 2016 til juli 2017 har den 20-årige afpresset en anden mand fra Lolland. Han har truet han verbalt, sparket ham og truet ham med at få klippet lillefingeren af.

quote Jeg er godt tilfreds med, at retten fulgte vores påstand

Anders Kjeldsen, anklagerfuldmægtig

- Det er en rigtig grov sag, siger anklagerfuldmægtig Anders Kjeldsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Jeg er godt tilfreds med, at retten fulgte vores påstand, og samtidig er sagen også et klart eksempel på, at det rent faktisk hjælper at anmelde forbrydelser til politiet. I denne sag har flere borgere afgivet vidneforklaringer, og politiets efterforskning og anklagemyndighedens muligheder afhænger i høj grad af, at vidner står frem og giver os oplysninger.

Utryghedsskabende uromagere

Den 15. december var det en 19-årig mand, der blev idømt 10 måneders fængsel ved Retten i Nykøbing Falster.

Han blev dømt skyldig i 11 forhold, som handler om alt fra ulovlig tvang, hæleri, tyveri, overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer til overtrædelse af færdselsloven.

Den 19-årige mand var varetægtsfængslet siden den 31. august. 

- Han er en del af de utryghedsskabende uromagere, der har været i Nakskov på det seneste, lød det fra anklager Christina Lund Gregersen.