Endnu en statue afsløret på Lollands svar på Stonehenge

Syv statuer står nu klar i kunstværket Dodekalitten på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Syv statuer knejser nu højt over den ellers flade, lollandske muld på kunstværket Dodekalitten ved Kragenæs på Lolland. Et kunstværk, der giver mindelser om både Stonehenge og de ikoniske statuer på påskeøerne.

Når værket står færdigt, vil det bestå af i alt 12 skulpturer - og i dag blev den syvende af slagsen afsløret.

Den syvende statue har fået navnet "Røst" og blev afsløret i dag - akkompagneret af både taler og klassisk musik.
Den syvende statue har fået navnet "Røst" og blev afsløret i dag - akkompagneret af både taler og klassisk musik. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Det er den lokale billedhugger Thomas Kadziola, der har stået for udformningen af den 8,5 meter høje skulptur, imens kunstneren Wayne Siegel har skabt musik, der spiller på stedet. 

Stenen til den nye, syvende statue kommer fra Larvik i Norge og har derfor navnet Larvikit. Den har været noget anderledes at arbejde med I forhold til nogle af de andre sten, hvor det har taget kunstneren op mod 15 måneder at hugge en skulptur ud:

quote Hvis man holder op med at tvivle og bliver alt for selvfed, går det først rigtigt galt

Thomas Kadziola, billedkunstner

 - Den er relativt blød, og den har faktisk kun taget 10 måneder at lave, fordi det simpelthen har været så hurtigt, selvom det er en ret stor sten, fortæller Thomas Kadziola.

Forud for afsløringen var han en anelse nervøs, indrømmede han.

- Nu har jeg gået med den så længe, og så er jeg jo i tvivl om, om den er god nok. Hvis man holder op med at tvivle og bliver alt for selvfed, går det først rigtigt galt.

Dodekalitten - Thomas Kadziola
Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Heldigvis var publikum dog godt tilfredse med den seneste tilføjelse. I hvert fald var der ros fra den besøgende Amalie Melbye, der havde taget turen fra København for at opleve statuen, der har fået navnet "Røst".

- De andre er også flotte, men der er et eller andet specielt med den her. Det er som om hendes navn passer ekstra godt til hende. Den kan et eller andet, siger hun.

Amalie Melby fra København (til højre) var imponeret over den nye statue.
Amalie Melby fra København (til højre) var imponeret over den nye statue. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST