Endnu en brand: Ild i 800 bigballer

Natten til onsdag er der endnu engang gået ild i et større parti bigballer på Lolland, og sagen minder stort set om den fra natten før.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

800 bigballer brændte ved Torrig på Lolland natten til onsdag, og det er bare en brand af mange i området den seneste tid. Så sent som natten til tirsdag brændte omkring 750 bigballer tæt på.

- Det er stort set samme historie som i går, og det er også stort set samme område. Denne gang kom meldingen lidt tidligere - klokken 0.26, og denne gang var det en forbipasserende, der ringede og anmeldte det, fortæller vagtchef Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Branden natten til tirsdag skete på en mark på Ravnsborgvej - også ved Torrig og blev anmeldt omkring klokken 3.30, mens anmeldelsen om branden på Kappellanvej natten til onsdag altså kom nogle timer før. Lolland og Falster har været voldsomt plaget af halmbrande de seneste tre måneder. Branden natten til onsdag er den 11., og politiet regner med, at de fleste er påsatte.

- Vi har ikke mistanke til nogen bestemt og ved heller ikke, om der er tale om samme person. Det kan være, at nogle bliver inspirerede af de andre, og der er trods alt stor spredning på brandene, selv om de er afgrænset til Lolland og Falster. På den anden side; er man pyroman og kan lide at se ild og blå blink, så kører man formentligt også gerne efter det. Lige nu har vi ikke så meget at gå efter og vil gerne høre fra folk, der eventuelt ved noget, siger Ole Hald.

Brandfolkene har ifølge hans meldinger fra Kappellanvej forladt stedet igen, da der ikke er fare for, at ilden breder sig. Ejeren af de nu brændte bigballer holder nu selv øje med resterne derude.

Andre brande i halm- og bigballer på Lolland og Falster:

15. september

Torrig: Brand i 750 bigballer på Ravnsborgvej i Torrig på Lolland

2. september

Dannemare: Ild i 100 bigballer på en mark på Embvej i Dannemare. Politiet mener, at branden kan være påsat og vil nu undersøge sagen nærmere.

18. august:

Kettinge: Ild i 400-500 bigballer i en lade på en ejendom på Kettingevej i Kettinge. Politiet kan ikke sige, om der eventuelt kan være tale om en påsat brand.

Nysted: Påsat brand i bigballer på Sakskøbingvej i Nysted. Politiet formoder, at ilden var påsat.

Moseby: 20.000 kvadratmeter hvedemark brændt på Skippergårdsvej i Moseby ved Horbelev. Ilden i hvedemarken blev antændt af gløder, der blev ført med den kraftige vind fra en brand i cirka 100 bigballer, som lå på en mark på den anden side af Skippergårdsvej. 20.000 m2 hvedemark brændte - foruden de 100 bigballer. Politiet formoder at branden i bigballerme var påsat.

7. juli

Brandvæsenet fik meldingen om branden på Algestrupvej ved Stubbekøbing klokken lidt i 4. Men flammerne havde allerede godt fat. Kornlageret var tomt, men bygningerne er nu helt ødelagte. En dør til lageret var brudt op, og derfor mener politiet, at ilden er påsat.

1. juli

Brand i en halmlade på Birketvej i Hejringe. Branden formodes at være påsat.

Valdemarsvej/Spodsbjergvej lidt udenfor Nakskov var der også brand i bigballer

26. juni

Fritliggende halmlade i Kettinge stod i flammer.

Kun 25 minutter senere måtte politiet så igen rykke ud - denne gang til Nystedvej i Holeby, hvor en stor stak fritliggende halm også var gået i brand.