En kvinde og to mænd er fængslet for drabsforsøg i Nakskov

Tre personer er sigtet for drabsforsøg, efter at en 40-årig mand blev forsøgt kvalt med en snor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var forsøg på manddrab, da en 40-årig mand mandag eftermiddag blev forsøgt kvalt med en snor på en adresse i Nakskov.

Det mener politi og anklagemyndighed ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Derfor blev tre personer tirsdag stillet for en dommer ved et grundlovsforhør sigtet for drabsforsøg.

Det oplyser vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson og mødende anklager Anne Marie Fink.

De tre personer - en 48-årig kvinde og to mænd på 39 år og 59 år - blev i grundlovsforhøret alle varetægtsfængslet i knap fire uger.

Læs også
63-årig dømt for drabsforsøg på syg hustru

Ifølge politiets døgnrapport er personkredsen en del af misbrugsmiljøet i Nakskov. Det er dog ikke oplyst, hvad der skulle være gået forud for episoden, eller hvad motivet har været.

- Vi har anholdt tre personer, efter at vi fik en anmeldelse mandag eftermiddag. Det er den, vi reagerer på, men ellers kan vi ikke sige mere af hensyn til efterforskningen, sagde Rune Dahl Nilsson tidligere tirsdag.

Overført til Odense Universitetshospital

Den 40-årige mand, der ifølge sigtelsen blev udsat for drabsforsøg, er blevet overført til Odense Universitetshospital med sine skader. Her modtager han tirsdag fortsat behandling.

Manden er fortsat i live, men det er uvist, hvad hans præcise tilstand er.

Senioranklager Anne Marie Fink oplyser, at de tre personer er sigtet for at have forsøgt at kvæle ham med en snor. Hun fortæller videre, at både kvinden og de to sigtede mænd nægter sig skyldige.

Læs også
Storebæltsbroen spærres kortvarigt i weekenden

To af dem kærede afgørelsen om varetægtsfængsling til landsretten, mens den tredje overvejer at gøre det.

Ved grundlovsforhøret efterkom dommeren anklagerens ønske om lukkede døre. Det betyder, at offentligheden foreløbig ikke kan få indblik i politiets beviser mod de tre sigtede eller deres forklaringer.