EM-bronze til René Holten Poulsen

Søndag tog René Holten Poulsen fra Maribo Kajakklub sin anden medalje ved kajak-EM, da han fik bronze på 500-meter-distancen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

René Holten Poulsen nappede søndag bronze på 500-meter-distancen i enerkajak ved EM i Plovdiv i Bulgarien.

Højst overraskende blev det tjekkiske Jakub Zavrel, der tog guld foran hviderussiske Mikita Borykau.

Finalen var så hurtig, at der var hele fem mand under Adam van Koeverdens verdensrekord fra 2008. Den gamle rekord lød på 1 minut og 35,544 sekunder, mens den nye lyder på 1 minut og 35,156 sekunder.

- Jeg gik iskold

René Holten Poulsen ærgrede sig efter løbet.

- Jeg er meget træt af, at jeg ikke vinder og får den verdensrekord. Det begyndte at regne rigtig meget, lige da jeg roede ud til opvarmningen, og jeg frøs helt sindssygt under løbet, siger han.

- Jeg gik iskold til sidst og kunne ikke give det sidste, og det er mega træls.

Det er danskerens anden medalje ved dette års EM, da han lørdag fik sølv i 1000 meter enerkajak.

Senere på dagen roede den danske kajakstjerne finale i 500 meter toerkajak, hvor han stillede op sammen med Nils Boe. Det blev til en sjetteplads for parret. Løbet blev vundet af et ungarsk par.

En anden Maribo-roer, Emma Aastrand Jørgensen, fik en femteplads, da hun søndag formiddag roede finale i 500 meter enerkajak.

OL-sølvvinderen Emma Aastrand Jørgensen skal senere søndag ro finale i 200 meter enerkajak.