Elever i Maribo skal prøve at leve som flygtninge

Elever fra Maribo Skolens Østofteafdeling lærer disse dage om nødhjælp og hvad det vil sige, at være et barn på flugt fra krig og ødelæggelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

, af TV2 ØST

3-5. klasse i Østofte i Maribo har i denne uge en lidt anderledes undervisning på programmet – de skal nemlig lære om både nødhjælp og katastrofeforberedelse som en optakt til den store landsindsamling for Red Barnet på søndag.

I alt 10 skoler i landet skal blive klogere på emnet gennem aktiviteter, film, artikler og så skal de ikke mindst forsøge at føle, hvad det vil sige at være flygtning på egen krop.

Eleverne i Maribo har blandt andet brugt tirsdagen i deres egen flygtningelejr, hvor de i morges fik udleveret en presenning, et reb, seks kartofler, en deciliter ris, lidt mel og nogle bønner. Red Barnet har lavet udviklet nyt undervisningsmateriale, som i fremtiden skal bruges i landets folkeskoler og som skal give de unge elever lidt perspektiv

- Vi har i Red Barnets skoletjeneste fået mange henvendelser fra lærere, der oplever, at deres elever spørger ind til de mange katastrofer, de bliver mødt med i nyhederne. De vil gerne forstå, hvad der foregår, hvordan børn i katastrofer bliver hjulpet, og hvad de selv kan gøre for at hjælpe andre børn i nød, siger Christian Engel Brund, der er pædagogisk konsulent i Red Barnet.

Ofte kan det være svært for eleverne at forstå de vanskelige situationer. I dag er ét af scenarierne derfor blandt andet at få seks kartofler til at række til otte sultne børn i den fingerede flygtningelejr.

Du kan læse mere om det nye undervisningsmateriale her