¨

Ekstra Bladet i Pressenævnet efter dødsbrand

Foto: TV ØST

Pressenævnet skal se på Ekstra Bladets dækning af brandkatastrofen i Nakskov, hvor fire børn og én voksen mistede livet d. 30. januar.

Det er mødrene til de afdøde børn, der har klaget over, at Ekstra Bladet allerede på andendagen efter den forfærdelige brand bragte fotos af de afdøde børn på avisens forside. Det skriver DR P4 Sjælland i dag.

Mødrene beskylder især avisen for, at have skaffet sig adgang til billederne via ellers lukkede Facebook-profiler.

En hel stribe af klagepunkter

Tilsammen har de to mødre en hel stribe af anklagepunkter mod avisen, som DR P4 Sjælland har fået aktindsigt i.

Sammenfattende skriver den ene mor til Pressenævnet, at hun er "rystet" over formiddagsavisens metoder.

Mødrene er desuden chokerede over, at offentliggørelsen af billederne skete flere dage inden, at politiet officielt bekræftede ofrenes identitet.

Ekstra Bladet: Vi følger fast praksis

Hos Ekstra Bladet afviser man enhver form for kritik. I et skriftligt svar til Pressenævnet skriver avisen blandt andet, at de på fuldt lovlig vis anskaffede sig billederne via åbne Facebook-profiler.

Samtidig skriver avisen, at offentliggørelsen af navne og billeder skete som led i en "fast redaktionel praksis" ved dækning af en "forfærdelig ulykke", som har en "betydelig offentlig interesse".

Pressenævnet er lige nu i gang med at behandle klagerne. Sekretariatsleder Ditte Marie Nørgård håber, at sagerne kan nå med på nævnets næste møde den 21. april.

Hvis Pressenævnet når frem til, at der er sket et brud på god presseskik, kan nævnet pålægge Ekstra Bladet at bringe kendelsen, en rettelse eller en beklagelse på en fremtrædende plads i avisen, skriver DR P4 Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App