Ekspert: Kommunen kan intet gøre uden tre advarsler

Pleje Plus har fået sin første advarsel. Men firmaet skal have tre, før kommunen kan få et nyt plejefirma - uanset hvor grelle tilfælde, der kan være.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pleje Plus har fået sin første advarsel. 

Tre advarsler og så er det ud. Men indtil da er der ikke noget, kommunen kan gøre, hvis de ønsker et nyt plejefirma. 

- Rent juridisk så har kommunen indgået en kontrakt med det pågældende plejefirma. Og kommunen kan kun opsige kontrakten, hvis de har påpeget overtrædelser. Og kommunen skal give firmaet tre advarsler, før kontrakten vil kunne opsiges, siger Kurt Houlberg fra KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, til TV ØST. 

quote Uanset hvor grelle tilfælde, der i kommunens øjne er tale om, kan kommunen næppe i praksis gøre noget med mindre firmaet har fået tre advarsler

Kurt Houlberg fra KORA

Skal have tre advarsler

Kurt Houlberg fortæller, at der altså ikke lige umiddelbart er noget at gøre for at komme ud af kontrakten uden tre advarsler. 

- Uanset hvor grelle tilfælde, der i kommunens øjne er tale om, kan kommunen næppe i praksis gøre noget med mindre firmaet har fået tre advarsler, siger han. 

Han forklarer, at udover det juridiske aspekt, så har en advarsel også betydning for firmaet.

- Advarslen har selvfølgelig også betydning for virksomheden og vil kunne betyde, at firmaet arbejder mere målrettet med at få rettet op på de problemer, der har været med kvaliteten, siger Kurt Houlberg.