Eks-bokser idømt forvaring for voldtægt og vold

En 55-årig mand er blevet idømt forvaring for at have slået og voldtaget sin tidligere samlever i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere europamester i boksning, Lars Lund Jensen, er torsdag blev idømt forvaring af Østre Landsret i en sag om vold og voldtægt. Det oplyser senioranklager Emil Folker fra Statsadvokaten i København.

I maj dømte Retten i Nykøbing Falster den 55-årige eksbokser til forvaring, og det der den dom, der nu er blevet stadfæstet i landsretten.

To voldtægter

Sagen drejer sig om en kvinde, som eksbokseren boede sammen med i Nakskov.

Han og kvinden havde indledt et forhold, men efter nogle måneder gik det galt. 

I april 2016 voldtog Lars Lund Jensen kvinden to gange.

- Jeg tror, jeg vil leve op til mit prædikat som voldtægtsforbryder, har han ifølge Folketidende sagt til kvinden, inden han tvang sig til samleje.

Indbrud og trusler

Den dømte har også overfaldet kvinden, og da deres forhold sluttede, begyndte han at sende trusler på SMS, begå indbrud i hendes hus og i det hele taget chikanere hende.

I alt er han dømt for ti forhold, fortæller senioranklageren, der er ganske godt tilfreds med torsdagens dom, som er en af de hårdeste, der kan gives i Danmark.

Forvaring er en tidsubestemt straf, som erstatter en almindelig fængselsstraf. Sanktionen gives til dømte, som vurderes at være særligt farlige, og kun en håndfuld kriminelle idømmes denne straf hvert år.

Det er Retslægerådet, der har anbefalet, at den 55-årige skal i forvaring. 

Forsøgt at få ham dømt tidligere

Det er ikke første gang, at den tidligere bokser er blevet dømt.

Bag sig har han flere domme for blandt andet voldtægt og vold mod tidligere samlevere og kærester.

Tilbage i 2012 forsøgte anklagemyndigheden at få Lars Lund Jensen dømt til forvaring i en voldssag, hvor han havde lænket en kvinde til et toilet og ydet vold mod hende.

Retten i Horsens dømte ham dog ikke til forvaring, men til to og et halvt års fængsel.

Lars Lund Jensen, der blev europamester i sin vægtklasse som professionel bokser tilbage i 1988, bliver anbragt på Anstalten i Herstedvester.